Samakah S46 dengan PPBM ?

Share

Ada narrative baru nak samakan S46 dengan PPBM. Its just an “after thought excuse” and fallacy.

Hello, aku dah 23 tahun waktu tu dan benar2 tahu apa yang berlaku.

Bezanya ialah:

1. Ku Li tidak mengkhianati UMNO. Beliau dan penyokong beliau dihalang oleh Mahathir dari menyertai UMNO Baru

2. Jumlah penyokong mereka jauh lebih tinggi dari PPBM dan hampir separuh ahli UMNO menyokong S46 masa tu dan mereka hampir2 menang PRU late 80’s kalau tak kerana Mahathir main kotor last minute, S46 dah menang. Saya pernah tulis apa yang berlaku.

3. S46 senang dilumpuhkan sebab mereka tak pegang kuasa Federal. UMNO very dominant dalam kerajaan masa tu

4. Tak ada Ahli Parlimen UMNO yang lompat ke S46

5. Tak ada penzina dan penjubor dalam S46

6. Scenario jauh berbeza. Tak relevant.

Ini excuse “Separuh Masak”. Pemimpin mana punya argument ni pi jual kat generasi yang tak tau apa berlaku…?

Buat silap tu biasa, salah tu lumrah manusia tapi kalau diperbodohkan oleh orang yang sama berkali kali itu nak panggil apa?

Di petik dari Facebook

Zam Yahaya

Pandangan Penulis tidak mencerminkan pandangan MykmuNet


Leave a Reply