Apakah Ini Punca Mahathir Dendam Anwar Hingga Kini?

TUN Dr Mahathir seorang pelakon yang hebat.

Bakat lakonan yang hebat itu menjadikan beliau seorang ahli politik yang hebat.

Beliau dan keluarga juga sering didakwa banyak pihak sebagai amat kaya raya.

Selain dakwaan kekayaan luar biasa beliau dan anak-anaknya, para kroni juga dan sahabat beliau juga dikatakan menumpang kesenangan yang luar biasa.Perwatakan sebenar Mahathir ialah beliau seorang yang kuat berdendam.

Beliau seorang yang digeruni ketika menjadi Perdana Menteri ke-4 dahulu.

Hanya Bekas Timbalannya, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang pernah berani memberikan sedikit tentangan namun berakhir dengan buruk sekali natijahnya.

Selain Datuk Seri Najib Tun Razak, Anwar sehingga kini menjadi seorang yang amat dibenci Mahathir.Mengapa? Adakah kerana Anwar didakwa gemar meliwat budak muda? Rasanya pemikiran separa liberal Mahathir tidak peduli sangat pun dakwaan itu.

Justeru apa punca Anwar dibenci sehingga kini sehingga dinafikan janji untuk diberikan jawatan Perdana Menteri andai Pakatan Harapan menang PRU14?

Pada satu temuramah dengan sebuah stesen televisyen Indonesia (tonton video di bawah) beberapa tahun lalu, Anwar mendedahkan punca kemarahan itu.

Anwar memberitahu (membuat dakwaan) hos rancangan berkenaan, beliau selaku Menteri Kewangan melihat berbilion dollar duit Malaysia dicuri Mahathir.Beliau mendakwa melihat sendiri pencurian wang keluar dan masuk berlaku.

Tidak tahan dengan situasi itu, Anwar mendakwa telah menasihatkan Mahathir agar berundur dari jawatan Perdana Menteri pada ketika itu.

Anwar berkata, tindakan beliau menghalang kecurian wang tersebut telah menimbulkan kesusahan kepada bukan hanya kepada Mahathir, tetapi juga keluarga dan para kroni beliau.

Jelas Anwar, beliau bukan seorang yang rakus jawatan Perdana Menteri, tetapi tidak sabar melihat pencurian yang berlaku.

Keadaan itu menyebabkan beliau tampil melawan Mahathir.

Kalau benar dakwaan ini, maka sekarang kita faham punca Mahathir sangat marah kepada Anwar. – MYNEWSHUB

Related Articles

2 Comments

  1. Anwar tak rakus jawatan PM katanya…..tetapi dah tahu mahathir tu pencuri berbillion billion dari harta negara, kenapa sanggup menggadai prinsip dan berkerjasama dgn PEROMPAK 22 tahun tu demi peluang untuk jadi PM?

    Nampak mcm kemaruk semacam. Sanggup berkerjasama dgn org yg menghumban kau dalam penjara. Sanggup menipu dan memecahbelah Bangsa Melayu sebab kau nak jadi PM.

    Memang peliwat tak layak jadi PM!

  2. Betul ka nii, @ hanya buat cerita lawak… @ pun dua kali lima saja..

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker