DUKA SYAWAL, ‘Tahun ini sepatutnya kita sambut raya bersama anak’ Balu ABAM‘ABANG, sayang rindu sangat dengan abang,” luah Siti Nurhidayah Mohd Ali, balu kepada Allahyarham Abam Bocey atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan memandangkan tahun ini kali pertama wanita itu menyambut Syawal tanpa suami di sisi.

Siti Nurhidayah, 28, memaklumkan, tahun ini, dirinya hanya ditemani anak tunggalnya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffery, 8 bulan.

“Tahun lepas beraya dengan arwah, Hamzah (anak) masih dalam kandungan saya. Tapi tahun ini sekelip mata arwah tinggalkan kami. Terasa sedih dan sayu sangat hati ini. Tak dapat nak gambarkan bila pagi raya pakaikan baju Hamzah, terasa pilu sangat,” luahnya di Instagram rasmi milik lelaki dicintainya itu.

Katanya, Instagram pelawak popular berkenaan beberapa minggu lalu telah di ‘hack’ namun mujur dapat dibuka kembali dan dia begitu bersyukur.

“Sayang rindu sangat dengan pelukan kasih sayang abang pada sayang dan Hamzah.

“Sayang sedih sangat abang sebab tahun ini sepatutnya kita sambut hari raya sama-sama dengan anak kesayangan kita tapi abang pergi dulu meninggalkan kami,” katanya.
Namun ujar Nurhidayah, peninggalan sekeping gambar nikah adalah pengubat rindu buat dirinya dengan Hamzah.

“Hanya ALLAH yang tahu perasaan sayang. Sayang doakan abang tenang di sana dan ditempatkan orang yang beriman dan beramal soleh. Kenangan sampai ke syurga,” katanya.

Rata-rata peminat Abam Bocey terus memberi kata-kata semangat dan sokongan kepada Nurhidayah agar terus tabah menghadapi dugaan hidup.

Terdahulu, Abam, 32, menghembuskan nafas terakhir di kediamannya pada pagi Isnin, 10 Februari tahun ini akibat demam panas.

View this post on Instagram

Assalamualaikum, alhamdulillah instagram ni dapat semula setelah di hack beberapa minggu lepas. 😢 terima kasih kepada yang sudi membantu untuk dapatkan instagram ni semula. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin ❤️ Tahun lepas beraya dengan arwah, Hamzah masih dalam kandungan saya. Tapi tahun ni sekelip mata arwah pergi tinggalkan kami 😭 Terasa sedih dan sayu sangat hati ni. Tak dapat nak gambarkan bila di pagi raya pakaikan Hamzah baju raya, terasa pilu sekali. Abang, sayang rindu sangat dengan abang. Sayang rindu sangat dengan pelukan kasih sayang abang pada sayang dan Hamzah. Sayang sedih sangat abang sebab tahun ni sepatutnya kita sambut hari raya sama sama dengan anak kesayangan kita tapi abang pergi dulu tinggalkan kami dan Hanya Sekeping Gambar Nikah Yang Menjadi Pengubat Rindu Sayang Dan Hamzah 🙂 Hanya Allah yang tau perasaan sayang. Sayang doakan abang tenang disana dan ditempatkan bersama orang yang beriman dan beramal soleh..Kenangan sampai ke syurga Al-fatihah (di baca) suamiku Syed Umar Mokhtar 🌹❤️ #kitabaikramaisayang #abamdalamkenangan #syeduthmanhamzahaljuffrey #syedumarmokhtar #jangansebokhalorang #allahada #doayangbaikbaik

A post shared by 🇲🇾Syed Uthman Hamzah🇲🇾 (@abam_bocik) onLeave a Reply

Your email address will not be published.