Kewayangan rebutan kuasa PH berterusan – Najib

Terkini di My KMU !!!!---->

Pagi semalam, ADUN DAP mengeluarkan kenyataan media yang tuduh tindakan Speaker Parlimen untuk tolak usul undi percaya pada PM7 dari Shafie Apdal adalah tidak masuk akal.

ADUN DAP ini kena faham bahawa Speaker Parlimen yang kamu tuduh tak masuk akal ini adalah ahli parti PAN yang korang lantik sebagai speaker manakala anak dia kerja sebagai setiausaha media boss DAP kamu, Guan Eng.

Korang suka lantik orang yang kononnya buat keputusan tak masuk akal untuk jadi speaker ke?

“Aziz Bari: Mind-boggling reason to reject motion of confidence”

Lagipun, usul Shafie Apdal yang ditolak Speaker adalah usul percaya pada PM7 – bukan usul tidak percaya pada PM8.

Lagi pelik ialah orang yang bekap tindakan Speaker parlimen untuk tolak usul percaya pada PM7 pula ialah peguam bagi PM7.

“Peguam Mohamed Haniff Khatri Abdulla berpendapat keputusan Mohamad Ariff betul kerana Perlembagaan Persekutuan hanya memperuntukkan usul undi percaya atau usul undi tidak percaya terhadap seorang perdana menteri sahaja.

“Sebelum ada usul undi tidak percaya terhadap perdana menteri diluluskan, tidak boleh ada usul undi percaya terhadap mana-mana ahli Parlimen lain,” katanya kepada The Malaysian Insight.”

(Lain erti ialah PM7 bukan lagi PM. Buat apa ko buat undi percaya pada dia dalam parlimen?)

8 Mei 2020: Speaker betul tolak usul Shafie, wajar benarkan usul Dr M, kata peguam
https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/243850

Tak habis-habis kewayangan dan perebutan kuasa dari depa ni.

Tunggulah krisis Covid berakhir. Tunggulah sehingga kes Covid jatuh ke sifar.

Masa itu, tuntutlah parlimen untuk bubar jika korang berani dan kita turun ke padang untuk lawan.

Dari FB Najib Razak

One thought on “Kewayangan rebutan kuasa PH berterusan – Najib

  • May 9, 2020 at 08:05
    Permalink

    Bagus juga pemimpin2 PH buat perangai2 bodoh dan bangang supaya sekrang semua rakyat nampak dengan jelas pemimpin2 PH dari Mahathir, Anwar, Lim Kit Siang, Shafie Afdal dll adalah BADUT2 yang tidak ada nilai satu sen pun pada negara dan rakyat. Perjuangan mereka selama ini jelas bukan kerana negara atau rakyat tetapi perjuangan merebut kuasa untuk mengisi tebolok masing2 anak pinak dan kroni. Di saat rakyat dihimpit dengan kesusahan dan masa depan yang tak menentu, Badut2 ini sibuk berebut bola angan2 sesama sendiri. Rakyat sudah meloya den meluat melihat gelagat mereka dan menunggu masa untuk menyepak mereka keluar dari persada politik tanah air untuk selamanya.

    Reply

Leave a Reply