Pemikiran Sempit Kaitkan Isu Agama… Jijik, Biadap Permainan Dap!

Sebaran :

Pemikiran sempit Dap mengaitkan isu berkontekskan agama adalah kolot dan biadap, bidas Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Dr Najmil Faiz Mohamed Aris.

Beliau berkata demikian berikutan kenyatan Hannah Yeoh iaitu bekas Timbalan Menteri di Kementerian Pembangunan Wanita dan Keluarga (KPWK) menghina perlantikan Datuk Siti Zailah Mohd Yusoff sebagai Timbalan Menteri KPWK.

“Kenyataan Hannah Yeoh seolah-olah merendahkan kemampuan dan kebolehan Timbalan Menteri yang baru.

“Beliau juga mengatakan bagaimana negara boleh membendung gejala perkahwinan bawah umur jika timbalan menterinya datang daripada parti Islam, PAS.“Ini adalah tuduhan yang melampau dan cuba menimbulkan ketakutan dalam kalangan masyarakat dengan memburukkan kepimpinan Islam seolah-olah mengatakan Islam menyokong perkahwinan bawah umur,” katanya dalam kenyataan berkaitan isu tersebut.

Jelasnya, kes perkahwinan bawah umur bukan berpunca daripada masyarakat Islam tetapi banyak disumbang oleh bukan Islam.

“Berdasarkan statistik 2017, seramai 1,845 orang kanak-kanak bawah umur telah berkahwin dengan pasangan dewasa. Daripada jumlah ini, 968 adalah kanak-kanak bukan Islam manakala 877 kanak-kanak adalah beragama Islam.

“Ini adalah isu nasional. Pemikiran sempit Dap mengatakan isu ini berkontekskan agama adalah kolot dan biadap.“Kepada Hannah Yeoh ‘ibarat meludah ke langit terkena muka sendiri’,” katanya lagi. – UMNO Online

 

2 Tahun Je? Mana Cukup, 8 Tahun La Genap Umur 100 Tahun Terus!!

Malaysia Perlu Terap Pemikiran Reka Bentuk Untuk Muncul 20 Negara Terkemuka Dunia – Najib

UMNO Harus Keluar Dari Kotak Pemikiran Untuk Terus Berjaya – Ahmad Zahid


Sebaran :

One thought on “Pemikiran Sempit Kaitkan Isu Agama… Jijik, Biadap Permainan Dap!

  • berak tak basuh macam hannah yeoh ni mana nak sedar meludah ke langit jatuh bertepek kena muka sendiri…dia pun tak sedar dulu bila nak sangat anaknya diletak berbangsa Malaysia dalam surat beranak…kalau nak sangat anak berbangsa Malaysia, bukan sperma dari zakar lakinya berbangsa India saja malah sperma Melayu,Cina,Kadazan,Melanau,Orang Asli,Omputeh dll patut dilepaskan masuk dalam faraj hannah yeoh

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.