Syed Saddiq Lari Lompat Pagar : Mohon Maaf Kepada Ahli UMNO Atau Disaman – Asyraf

Pemuda UMNO menerusi Pemuda UMNO Johor akan membuat laporan polis terhadap Syed Saddiq Syed Abdul Rahman kerana memfitnah parti berkenaan.

Ketuanya, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata Syed Saddiq memfitnah UMNO yang dituduh mencetuskan huru-hara dalam program Armada PPBM sehingga beliau terpaksa lari melompat pagar meninggalkan ibunya tercinta dan penyokong-penyokong Armada yang lain malam tadi.

“Saya telah minta Pergerakan Pemuda UMNO Johor yang diketuai Saudara Mohd Hairi Mad Shah untuk membuat laporan polis terhadap Syed Saddiq Syed Abdul Rahman kerana memfitnah UMNO yang dituduh mencetuskan huru hara dalam program Armada PPBM.

“Kami mengharapkan pihak polis dapat segera menyiasat YB Syed Saddiq di bawah Seksyen 500 dan 504 Kanun Keseksaan kerana memiftnah dan Seksyen 233 (1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana salahguna kemudahan komunikasi untuk sebaran maklumat jelik,” katanya dalam satu kenyataan media, di sini hari ini.Tambah Asyraf susulan daripada itu juga barisan Peguam Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang diketuai Ketua Sekretariat Peguam Muda PPUM, Saudara Nik Saiful Adli Pok Nik Li akan menghantar notis tuntutan kepada Syed Saddiq.

“Notis berkenaan untuk meminta beliau mengeluarkan perkataan fitnah terhadap UMNO daripada status Facebook dan memohon maaf secara terbuka kepada seluruh ahli UMNO di Facebook. Jika gagal, Pemuda UMNO akan memfailkan saman fitnah di mahkamah,” tegasnya.- UMNO Online

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker