Polis akan panggil Anwar, saksi lain berkait dakwaan Yusoff RawtherSebaran :

Polis akan memanggil Anwar Ibrahim dan beberapa saksi berkaitan untuk memberi keterangan selepas Muhammed Yusoff Rawther mendakwa presiden PKR itu melakukan salah laku moral terhadapnya.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Huzir Mohamed berkata, semua individu itu akan dipanggil selepas polis mendapat tarikh sesuai.

Beliau berkata, pihaknya sudah mengambil keterangan Yusoff pada Isnin lalu dan akuan berkanun yang dibuatnya.“Kes berkenaan disiasat di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan dan kertas siasatan akan dirujuk ke Pejabat Peguam Negara berserta beberapa cadangan berdasarkan dapatan hasil siasatan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

ADVERTISING

inRead invented by TeadsSemalam, Yusoff ke Bukit Aman buat kali ke-2 untuk memberi keterangan berhubung kes sama.

Sabtu lalu, Yusoff membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul berhubung dakwaannya itu.

Beliau dalam laporan polisnya turut mendakwa diugut sesetengah pihak selepas mengadakan sidang media untuk mendedahkan perkara itu pada minggu lalu.Yusoff, 26, ialah pembantu penyelidik di pejabat Anwar di Petaling Jaya sehingga awal tahun ini, apabila beliau mendakwa diserang setiausaha politik ahli Parlimen Port Dickson itu, Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak.

FMT


Sebaran :


Leave a Reply