Siapa Rasis Di Malaysia? — MYKMU.NET

Siapa Rasis Di Malaysia?Sebaran :

Rasis

oleh Ab Jalil Backer

Perkauman atau rasis itu apabila sesuatu kumpulan cuba merampas dan menidakkan hak dan kepentingan kaum lain.Mereka ini mencari jalan menindas dan memastikan bangsa lain tidak lebih dari bangsa mereka. Ini berlaku dalam kumpulan Klu Klax Klan di US, Apartheid di Afrika Selatan dan Serbia.

Dalam keadaan di bawah siapa rasis?

A. Kumpulan orang Melayu yang menerima kaum imigran menjadi warganenara, menukar nama Tanah Melayu kepada Malaya, membenarkan 70% ekonomi tanah air mereka dikuasai oleh bangsa lain.B. Parti politik DAP yang majoriti pemimpin adalah kaum Cina dan India. Mereka menentang dan mengecam sebarang perbincangan dan perbahasan mengenai masyarakat bumiputera dan agama Islam.

Mereka menentang sebarang usaha meningkatkan pendidikan orang Melayu dan Islam. Mereka mengecam sebarang perbincangan mengenai sejarah Tanah Melayu. Mereka mahu menjatuhkan sesiapa sahaja yang bercakap soal kepentingan Melayu.

Masyarakat Cina dan India, dan Melayu kelas atas yang waras fikir sendirilah.
Sebaran :


2 thoughts on “Siapa Rasis Di Malaysia?

 • October 19, 2019 at 16:17
  Permalink

  Mudah sahaja, kaum Melayu boleh mempelajari bahasa Mandarin dan bahasa Tamil, macam tu dapat buat bisnes dengan negara besar Cina and India, hapuskan kelebihan kemahiran bahasa orang Cina.

  Oh, ikuti orang Cina bekerja 10 jam sehari, 6 hari seminggu, hapuskan kelebihan rajin orang Cina.

  Reply
 • October 26, 2019 at 11:22
  Permalink

  Bila IS boleh lah tak nak bising dan sokong sosma. Bila ltte gila bising tak nak sosma

  Tak paham ltte terrorist, IS terrorist.

  Boleh pilih pilih ker terrorist ni?

  Bangang betul org melayu yer.

  Reply

Leave a Reply