Kaduk naik junjung ,cacing naik ke mata, inilah yg telah DAP lakukan di Dun Selangor — MYKMU.NET

Kaduk naik junjung ,cacing naik ke mata, inilah yg telah DAP lakukan di Dun SelangorSebaran :

Cacing naik ke mata.

Sejarah baru tercatat di DUN Selangor baru baru ini ,manisfistasi dari Malaysia baru acuan PH.

Speaker memendekkan tempoh masa perbahasan tanpa berbincang dengan kerajaan negeri dengan alasan tersirat untuk menghalang Exco Agama Islam iaitu Dato Menteri Besar sendiri membentangkan satu rang undang undang (pindaan)kemasukan agama Islam.Usul pindaan ini adalah untuk mengemaskini proses pemelukan seseorang ke agama islam, maksudnya ia hanya melibatkan individu beragama Islam sahaja .

Tindakan speaker dari DAP menghalang MB membawa usul tersebut adalah amat menjijikkan lebih lebih lagi melakukannya melalui pintu belakang. Tindakan DAP yang sangat pengecut ini menunjukkan betapa mereka ingin sangat mencampuri urusan umat Islam di negara kita.

Setiap tindakan itu ada tindak balasnya, semua perkara ada batasnya.Bagi saya speaker DUN Selangor ini tidak boleh di biar tanpa tindakan sewajarnya mesti diambil tindakan tegas ke atasnya.

MB mesti bertindak, jangan biarkan sikap kurang ajar ini berlarutan, ia akan merosakkan sistem demokrasi dan pembahagian kuasa antara speaker dan kuasa eksekutif institusi MB.

Kaduk naik junjung ,cacing naik ke mata, inilah yg telah DAP lakukan.Agama Islam adalah di bawah bidang kuasa DYMM Tuanku Sultan ,menghalang usul ini boleh dianggap menafikan kuasa yang di letak di bawah kuasa Sultan dan ia boleh ditakrif DAP cuba menidakkan kuasa Sultan dan merupakan satu bentuk penderhakaan.

Jangan melampau ,sabar kami ada batasnya. Jangan cuba berenang di lautan api,padahnya tak terperi!

Dari FBWan Fayhsal jangan jadi kaduk naik junjung


Sebaran :


Leave a Reply