Mahathir tawar untuk membantu Turki buat kereta, Turki tunjuk ‘supercar’ mereka

Share


Mahathir tawar untuk membantu Turki buat kereta, Turki tunjuk ‘supercar’ mereka ha ha ha

Kah kah kah kah kah!!!!
Mahathir pergi Turki dan menawarkan kepada Turki untuk bina kereta nasional negara mereka sendiri.

Turki diam sebab kekok.

Dalam hati mereka, mereka mesti kata apalah si nyanyok ini meraban.

Sebelum Mahathir balik, diorang tunjukkan ‘supercar’ buatan mereka kepada Atok!

Turki bukan setakat dah ada kereta nasional mereka sendiri, ‘supercar’ pun mereka dah ada!

Adoiiii!!!! …

Jilakeeeee punya Erdogan malukan Atok macam tu.

Erdogan tak takut dituduh perompak dan kena AMLA ka? ?

Sila lah baca artikel Malay Mail berkaitan perkara berkenaan.

Atok kata dia sebenarnya tahu Turki minat nak buat kereta masa Atok jadi PM 4. Lepas tu Atok dah tak follow up.

Pergi Turki kali ni macam bodoh buat tawaran membanyu buat kereta nasional yang Turki dah lama ada. ?

Sejak 1961 mereka dah ada kereta nasional, Devrim. ??‍♂️

PAKDIN. MY



4 thoughts on “Mahathir tawar untuk membantu Turki buat kereta, Turki tunjuk ‘supercar’ mereka

  • July 28, 2019 at 2:13 pm
    Permalink

    Ya ke Turki buat mcm tu…saya rasa u syok sendiri je…nak suruh lain pening mcm u..

    Reply
  • July 28, 2019 at 5:58 pm
    Permalink

    tak perlu nak ketawakan tok M. he just asking bcs he don’t know . at last, tok M sendiri akui turki hampir mencapai status negara maju. kita bila lagi?ubah dulu mindset kita baru bole maju ye dak?.

    Reply
    • August 3, 2019 at 11:18 am
      Permalink

      Ubah gomen yang ada sekafang ni kalau nak maju. Kerajaan sekarang secara tak langsung cuba menjarakkan golongan kaya dan miskin

      Reply
  • August 3, 2019 at 11:57 am
    Permalink

    Turki sebenarnya belum lagi patut dikata negara maju selagi tidak mempunyai kereta terbang, Malaysia sudah ada – Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof

    Sehebat mana kemajuan Turki, mereka tidak mempunyai know-how tanam padi atas bangunan, Malaysia sedia tawar kepada Turki teknologi tanam tanaman lain selain padi atas bangunan – Menteri Pertanian & Industri Asas Tani: Salahuddin Ayub

    nanti selepas pelancaran kereta terbang, rasanya sudah boleh atok 94 tahun isytihar Malaysia berstatus negara maju…erdogan akan terpegun tengok atok 94 tahun test drive kereta terbang yang akan disiarkan secara live

    Kerajaan menggalakkan orang awam membeli kereta terbang jika mereka tidak mahu menggunakan lebuh raya yang masih lagi mengenakan tol(sebut ‘caj kesesakan’) – Menteri Pengangkutan, Anthony Loke Siew Fook

    Dikala ada rakyat sedang sibuk membuat kuih semperit di bulan puasa, ada menteri ph buat semburit di bulan puasa – DS Ahmad Maslan

    Reply

Leave a Reply to Hisyam Abdullah Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *