Azmin perlu meletakkan jawatan jika dikenal pasti sebagai lelaki lain dalam video seks – Anwar

Sebaran :

Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Azmin Ali harus meletakkan jawatan jika dia dikenal pasti sebagai salah seorang daripada dua lelaki dalam video seks terbaru.

Presiden PKR berkata walaupun pandangan awalnya adalah bahawa Azmin tidak perlu meletakkan jawatan, perkembangan terbaru dalam siasatan perlu dipertimbangkan.”Sekiranya siasatan itu muktamad, maka dia perlu meletak jawatan, tetapi jika kita tidak dapat menentukan kebenaran kedua-dua lelaki dalam video maka dia (Azmin) mempunyai pilihan.

“Adalah tertakluk kepada sama ada polis atau Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia … telah menentukan ketepatan video itu dan jika dia dikenal pasti, maka dia perlu meletakkan jawatan,” kata Anwar semasa sidang akhbar di lobi Parlimen pada hari Rabu (17 Julai).

Pada 16 Julai, Timbalan Menteri Industri Utama dan Komoditi Datuk Seri Shamsul Iskandar Md Akin berkata bahawa mereka yang dituduh dalam video seks harus pergi bercuti.

Polis telah menangkap dan mereman sembilan orang setakat ini, termasuk Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak, yang merupakan ketua PKR Perak dan setiausaha politik Anwar.

Ditanya mengenai penangkapan Farhash, Anwar berkata beliau terkejut dan tidak pasti mengapa dia ditahan.Walau bagaimanapun, beliau berkata polis mempunyai sebab dan penyiasatan itu harus “diteruskan mengikut prosedur”.

Apabila ditanya pendapatnya mengenai dakwaan bahawa Farhash dikaitkan dengan beberapa “dalang tinggi” dalam parti, Anwar berkata; “Lebih tinggi daripada saya ialah Azizah (isterinya dan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail).

“Ditanya sama ada skandal itu telah menyebabkan perpecahan dalam PKR, Anwar berkata bahawa hampir 80% pemimpin parti negeri telah menghubungi beliau. “Mereka berkata bahawa mereka berada di belakang kepimpinan parti mengenai perkara ini, biarkan polis menyiasat,” katanya.

terjemahan dari The Star


Sebaran :

One thought on “Azmin perlu meletakkan jawatan jika dikenal pasti sebagai lelaki lain dalam video seks – Anwar

  • Bila bapak peliwat berbicara pasal persemburitan dikalangan anak2 buah sendiri. Ibarat ketam mengajar anak berjalan lurus…
    – mari sambung makan popcorn.

    Reply

Leave a Reply