Fitnah Jahat Malaysiakini Terhadap Institusi Diraja Johor — MYKMU.NET

Fitnah Jahat Malaysiakini Terhadap Institusi Diraja JohorSebaran :

Laporan Malaysiakini bertajuk ‘Undangan khas Aidilfitri Sultan Ibrahim hanya buat UMNO Johor’ petang tadi adalah fitnah jahat portal tersebut terhadap institusi diraja Johor.

Perkara itu ditegaskan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO negeri, Mohd. Hairi Mad Shah yang menjelaskan, kunjungan bersempena sambutan Aidilfitri itu bukan atas dasar jemputan tetapi permohonan yang dibuat untuk menghadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.

Katanya, mana-mana pertubuhan bukan kerajaan (NGO) ataupun parti politik boleh membuat permohonan untuk mengadap Sultan Ibrahim melalui saluran rasmi.“Saya dimaklumkan oleh Pengerusi Perhubungan UMNO negeri, Datuk Ir. Hasni Mohamed ianya adalah suatu permohonan menghadap sempena Aidilfitri bukannya suatu jemputan dari Sultan Johor. Berdasarkan permohonan tersebut, Tuanku berkenan untuk menerima menghadap Badan Perhubungan UMNO Negeri Johor.

“Laporan Malaysiakini yang berbentuk fitnah ini perlu dijauhkan agar tidak menyinggung perasaan terutamanya Sultan Johor. Kenyataan ini perlu diturunkan seterusnya permohonan maaf perlu dikeluarkan oleh penulis berita ini,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Petang tadi, Malaysiakini mengeluarkan satu laporan bertajuk ‘Undangan khas Aidilfitri Sultan Ibrahim hanya buat UMNO Johor’ berikutan Sultan Johor telah menerima menghadap Badan Perhubungan UMNO Negeri Johor pada hari ini sempena sambutan Aidilfitri.Mohd. Hairi berkata, perkara ini dicemarkan oleh fitnah jahat yang dikeluarkan Malaysiakini bersumberkan perisik yang tidak sahih menceritakan keadaan sebenar-benarnya.

Katanya, pada hantaran dalam Facebook rasmi Sultan Johor, baginda bertitah bahawa kunjungan pelbagai pihak sempena sambutan Aidilfitri dapat mengeratkan hubungan silaturahim.

“Sesungguhnya baginda amat menitikberatkan perpaduan dalam kalangan rakyat tanpa mengira agama atau kaum.“Semoga Aidilfitri ini kita sama-sama menjadi bangsa Johor yang berfikir dan bertamadun serta dijauhkan dari propaganda jahat mana-mana pihak,” katanya. – UTUSAN ONLINE


Sebaran :


2 thoughts on “Fitnah Jahat Malaysiakini Terhadap Institusi Diraja Johor

 • June 9, 2019 at 19:37
  Permalink

  Malaysiakini ada la setan..lidah kjaan ph.yg mmg sgt jahat.semua kennykkn nye bnyk fitnah.dn selalu membuat fitnah pd bn umno.jgn bg muka lg.jln yg terbaik saman.kgnntk saman.itu shj ubat nye.semakin lama semakin lemak krpala. Kaduk dh naik jujung..

  Reply
 • July 7, 2019 at 04:18
  Permalink

  I don’t know if it’s just me or if everybody else experiencing issues with your website.

  It looks like some of the text on your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This might be a problem with my internet browser because I’ve had this happen previously.

  Thank you

  Reply

Leave a Reply