Lupa Daratan

oleh Ab Jalil Backer

Anak Mukhriz, cucu Tun Mahathir, jijik dan meluat kepada himpunan anti ICERD kononnya bersikap perkauman.

Namun beliau tidak pula merasa jijik menikmati kemewahan hidup hasil daripada kedudukan dan peluang yang datuk dan bapanya raih atas nama perjuangan pribumi dan Islam.

Apakah anda tidak jijik bahawa bapa adalah lulusan Maktab Rendah Sains Mara yang merupakan hasil perjuangan orang Melayu yang beliau hina hari ini?

Apakah anda ingat bapa yang lulus cukup makan sahaja akan jadi kaya raya dan boleh jadi Menteri Besar jika DAP memerintah negara sejak dahulu?

Sampai hari ini datuk, nenek, bapa, bapa saudara dan ibu saudara anda meraih sekian banyak kekayaan dan kedudukan dari perjuangan yang kamu jijik dan hina ini.

Apakah anda tidak merasa jijik dan meluat dengan kedudukan datuk dan bapa hari ini yang datang dari sebuah parti khusus untuk pribumi?

Atau perjuangan parti Bersatu kononnya untuk menjaga kepentingan pribumi dan Islam adalah sekadar topeng kepada keluarga besar Mahathir untuk kekal relevan dalam koridor kuasa?

Shame on You!

Related Articles

3 Comments

  1. betina anak boboi ni sebenarnya marah tak suka Islam terus kuat di bumi Malaysia sebab setiap kali daddy suruh balik Kedah tak dapat nak enjoy buat parti berdansing sambil komor2 sikit kencing setan

  2. Cucu2 Madey ni mana pernah rasa kesengsaraan. Mak bapak kaya raya hasil pengaruh Madey.
    Bila dilihat gaya interaksinya, memungkinkan dia bakal mengikut jejak langkah Marina yang liberal dan sekular. Jadi kita boleh agak macamana masa depan cucu Madey yang sorang ni.
    Nak buat macamana…dimanalah kuah tertumpah kalau tidak ke nasi.
    Tengoklah family pic kat atas tu..tak sekor pun yang pakai tudung.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker