Rasuah Dana Politik Untuk Dapat Jawatan

Share

oleh Ab Jalil Backer

Komen oleh ahli perniagaan dan pengasas IJM, Koon Yew Yin ini sangat biadap.

“The Perak sultan has absolutely no right under the Federal Constitution to stop my appointment, and he cannot tell the Perak menteri besar and our political leaders how to manage their duties and what to do because I am fully qualified to help improve Perak’s economy.”

Apakah kerana beliau telah menderma berjuta ringgit kepada Pakatan Harapan (PH) maka beliau berhak mengherdik Sultan Perak?

Betapa sombongnya beliau, ““I have donated hundreds of thousand ringgit to each of the four component political parties and campaigned in about 10 locations within Perak for PH.” (https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2018/11/02/tycoon-says-sultan-stopped-his-appointment-as-perak-adviser-palace-denies/)

Rupanya parti Mahathir yang mengamalkan “cash is king”. Anda bagi wang kepada parti anda akan dapat jawatan.

Kita juga hendak tahu apakah derma ini telah dilaporkan kepada LHDN? Apakah ini bukan sebahagian kesalahan AMLA?

One thought on “Rasuah Dana Politik Untuk Dapat Jawatan

  • November 4, 2018 at 4:10 pm
    Permalink

    bodoh apek koon yew ni, daripada bising2 buka pekung sendiri lebih baik jumpa mahafiraun mahathir senyap2…semua boleh settle, bukan setakat boleh dapat jawatan(penasihat/perancang ekonomi) tu je malah lebih dari tu sepertimana mahafiraun mahathir pernah beri kepada perasuah2 errr penderma2 lain semasa dia menjadi PM buat BN dahulu

    agaknya apek koon yew ni pernah buat appointment nak jumpa mahafiraun mahathir tapi tak dilayan(atau mungkin diminta bersabar) sebab mahafiraun mahathir nak jumpa & deal dengan penderma2(perasuah2) lain terlebih dahulu yang telah beri duit lebih banyak kepada ph untuk PRU14…setakat derma berapa juta je siapalah nak layan sangat

    ini kes hilang sabar lah ni sebab tu meroyan secara terbuka sebab nak minta perhatian segera!

    komen atau tuduhan apek sial koon yew ni bukan saja cuba menjadikan Sultan Perak sebagai kambing hitam malah cuba mencipta kebencian dikalangan rakyat terhadap Sultan Perak dengan tuduhan kononnya tuanku mencampuri hal pentadbiran kerajaan negeri

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *