Beginilah berakhirnya pemimpin yang berhati mulia yang tabah sabar dan pemaaf.oleh Kang Nasir

Salam Ramadhan Al Mubarakh.

Beginilah berakhirnya pemimpin yang berhati mulia yang tabah sabar dan pemaaf. Iaitu pemimpin yang diredhai Allah menjadi mangsa kekejaman NAFSU MANUSIA & FITNAH IBLIS serta bala tenteranya. Kerana orang buta melihat kebenaran itu percaya kepada fitnah iblis laknat. Hanya mahu konon membuktikan DS Najib perompak pencuri sanggup mencemari malam awal Ramadhan.

Bersama kita berusaha pada perkara yang Allah Redha. Jika selama ini anda hidup menderita hingga ikut kafir beramal amalan kafir memfitnah mencaci mencela. Sempena Ramadhan bulan penuh barokah cuba ubah. #ThisIsMyWay #IslamJalanPenyelesaian dan itulah cara hidup kami #WargaMiskin. Kerana kami akan hidup susah tanpa limpahan rahmat Allah.

Abi Abbas r.a telah berkata: Rasulullah s.a.w telah bersabda: “Sesiapa yang menyebabkan kemurkaan Allah kerana hendak mencari keredaan manusia, Allah akan memurkainya dan Allah akan menjadikan setiap yang diredainya itu benci terhadapnya. Dan orang yang mencari keredhaan Allah, walaupun dibenci oleh manusia nescaya Allah akan meredainya dan menjadikan setiap yang membencinya itu redha terhadapnya sehingga keredaan Allah itu menghiasi dirinya, percakapannya dan amalannya, nescaya ia mendapat perhatian Allah”
(Diriwayatkan oleh al-Tabrani)
Jika selama ini anda menderita sampai #HilangAkal ikut kafir beramal amalan orang kafir melaknat memfitnah mencela Najib dan saudara mukmin yang lain kerana mengharap redha kafir. Setelah tercapai HARAPAN kalian pun walau dapat dedak dapat habuan tapi masih tak mencukupi masih tak puas hati masih menderita sampai masanya kalian BERTAUBAT minta ampun kepada Najib dan seluruh mukmin yang kalian hasut dan seluruh mukmin yang kalian terlanjur aniaya mereka. Kerana selagi kalian tidak bertaubat minta maaf kepada Najib dan seluruh mukmin selagi itulah Allah laknat hidup tak berkat kerana kalian menyusahkan hamba Allah yang teraniaya.

Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW, bersabda: “Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat. Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat . Barang siapa yang menutupi aib seorang muslim, pasti Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba Nya selama hamba Nya itu suka menolong saudaranya ”.
(HR. Muslim, lihat juga Kumpulan Hadits Arba’in An Nawawi hadits ke 36).

Tak rugi pun kita bermaafan apatah lagi memaafkan. Saya yakin rasanya DS Najib sentiasa memaafkan anda. Tetapi bagaimana dengan saudara mukmin yang lain yang anda telah aniaya?

Tak rugi kita memaafkan. Salam Ramadhan dari saya.
Rasulullah saw bersabda:
مَازَادَ اللهُ عَبْـدًا ِبعَفْوٍ إِلاَّ عِزًّا، وَمَا تَوَاضَعَ أَحَدٌ ِللهِ إِلاَّ رَفَعَهُ اللهُ
Allah tidak menambahkan kepada seorang hamba yang pemaaf kecuali kemuliaan, dan tidaklah seorang hamba bersikap tawadhu‘ kecuali Allah pasti mengangkat (derajatnya).
(Hadis Riwayat : Muslim)

https://m.facebook.com/kang.nasir/photos/a.564999133556259.1073741844.465342536855253/1828553100534183/?type=3&source=45&ref=bookmarks
Ya Rabb. Azab dan laknatilah iblis serta bala tenteranya yang menganiaya jutaan hamba Mu disaat menyambut Ramadhan ini. Tabahkanlah hati mereka hamba-hamba Mu yang menjadi mangsa FITNAH DAJJAL LAKNAT.
Doa Qunut nazila

ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺍﻏْﻔِﺮْ ﻟَﻨَﺎ ﻭَﻟِﻠْﻤُﺆْﻣِﻨِﻴْﻦَ ﻭَﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨَﺎﺕِ ﻭَﺍﻟْﻤُﺴْﻠِﻤِﻴْﻦَ ﻭَﺍﻟْﻤُﺴْﻠِﻤَﺎﺕِ ﻭَﺃَﻟِّﻒْ ﺑَﻴْﻦَ ﻗُﻠُﻮﺑِﻬِﻢْ ﻭَﺃَﺻْﻠِﺢْ ﺫَﺍﺕَ ﺑَﻴْﻨِﻬِﻢْ ﻭَﺍﻧْﺼُﺮْﻫُﻢْ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﺪُﻭِّﻙَ ﻭَﻋَﺪُﻭِّﻫِﻢْ
ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺍﻟْﻌَﻦْ ﻛَﻔَﺮَﺓَ ﺃَﻫْﻞَ ﺍﻟْﻜِﺘَﺎﺏِ ﺍﻟَّﺬِﻳْﻦَ ﻳَﺼُﺪُّﻭﻥَ ﻋَﻦْ ﺳَﺒِﻴْﻠِﻚَ ﻭَﻳُﻜَﺬِّﺑُﻮﻥَ ﺭُﺳُﻠَﻚَ ﻭَﻳُﻘَﺎﺗِﻠُﻮﻥَ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋَﻚَ
ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺧَﺎﻟِﻒْ ﺑَﻴْﻦَ ﻛَﻠِﻤِﻬِﻢْ ﻭَﺯَﻟْﺰِﻝْ ﺃَﻗْﺪَﺍﻣَﻬُﻢْ ﻭَﺃَﻧْﺰِﻝْ ﺑِﻬِﻢْ ﺑَﺄْﺳَﻚَ ﺍﻟَّﺬِﻱْ ﻻَ ﺗَﺮُﺩُّﻩُ ﻋَﻦِ ﺍﻟْﻘَﻮْﻡِ ﺍﻟْﻤُﺠْﺮِﻣِﻴْﻦَ
Bacaan Latin Qunut Nazilah
Allohummagfirlanaa wa lilmu’miniina wa lmu’minaati wa lmuslimiina walmuslimaati wa allif bayna quluubihim wa ashlih dzaata baynihim wanshurhum ‘alaa ‘aduwwika wa’adzuwwihim
Allohumma l’an kafarata ahl alkitaabi alladziina yashudduuna ‘an sabiilika wayukadzibuuna rusulaka wayuqaatiluuna awliyaaika.
Allohumma khallif bayna kalimihim wazalzil iqdaamahum wainzil bihim ba’saka lladzii laa tarudduhuu ‘anil qawmil mujrimiina.

Arti Qunut Nazilah
Ya Allah, ampunilah kami, kaum mukminin dan mukminat, muslimin dan muslimat. satukanlah hati mereka. Perbaikilah ikatan antara mereka dan menangkanlah mereka atas musuh engkau dan musuh mereka.
Ya Allah,Laknatilah orang-orang kafir ahli kitab yang selalu menghalangi jalan engkau, mendustakan rasul rasul engkau, dan memerangi wali-wali-Mu.
Ya Allah, Cerai beraikanlah persatuan dan kesatuan mereka. Goyahkanlah langkah-langkah mereka, dan turunkanlah kepada mereka siksa Engkau yang tidak akan Engkau jauhkan dari kaum yang berbuat buruk”.

AamiinLeave a Reply

Your email address will not be published.