Kenapa tiba-tiba Daim halang Anwar jadi PMoleh Ab Jalil Backer

Penyokong Anwar Ibrahim hanya mahu beliau mendapat pengampunan segera sahaja bukan minta jadi Perdana Menteri.

Entah mengapa Tun Daim sudah mula menyerang Anwar Ibrahim.

Mungkin benar Tun Mahathir berjaya menjatuhkan Barisan Nasional dengan memecahkan UMNO. Namun tanpa sokongan penyokong Anwar mustahil Pakatan Harapan akan menang.

Istana Negara mengeluarkan penjelasan bukan YDP Agong menyatakan Pejabat Perdana Menteri yang memohon penangguhan. Ini sesuatu yang sangat misteri.
Hakikatnya, memberi harapan memang mudah, yang sukar ialah menunaikan harapan.One thought on “Kenapa tiba-tiba Daim halang Anwar jadi PM

 • #TunNotMyPM

  Jika perhatikan segala gerak kerja Tun ini memang mengambarkan beliau seorang yg bijak. Bijak berselindung dibelakang org lain untuk menjalankan kerja kotornya.

  1) Menggunakan KSU/KSN untuk memecat Kakitangan Awan Berstatus Kontrak. Sedangkan beliau menggambarkan bahawa tiada pemberhentian.

  2) Menggunakan Daim untuk memberikan kenyataan2 berkaitan Abang Non, samada mengenai pembebasan mahupun jawatan PM.

  3) Menggunakan Zetti untuk membayangkan GST tidak pasti lagi akan di mansuhkan.

  Mengapa Tun sebagai PM yang berseorangan menguasai Malaysia tidak mengeluarkan semua kenyataan dan berselindung dibelakang pembantu yg belum lagi diiktirafkan jawatan mereka.

  Sedar atau tidak Malaysia masih belum ada kabinet yang akan melicinkan lagi jentera kerajaan. TPM pun masih belum mengangkat sumpah. Tun berseorangan memerintah Malaysia dan ini memberikan bayangan betapa berkecamuk ya PH sekarang ini.

  Trump yg diejek dan dikutuk pun mampu menghidangkan kabinetnya dlm tempoh kurang seminggu.

  Tun yg dikatakan berpengalaman masih belum mampu menggerakkan kerajaan. Nasib baik lah Najib dah menyediakan sistem dan kelancaran jentera kerajaan.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.