Polis nafi dakwaan serbuan di kondominium milik ahli keluarga Najib

Share

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mazlan Lazim berkata, polis hanya hadir untuk memeriksa rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dan rakam percakapan polis bantuan di kondominium berkenaan.

“Kita ada menerima laporan polis oleh ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia di Balai Polis Dang Wangi berkenaan pergerakan mencurigakan beberapa individu yang cuba melarikan barangan bernilai lebih RM200, 000 milik isteri kepada bekas Perdana Menteri dari kondominium berkenaan.

“Susulan laporan itu, kita pergi ke lokasi untuk melakukan proses siasatan dan bukannya melakukan serbuan seperti yang didakwa agensi berita berkenaan,” katanya hari ini.

Menurut Mazlan, apa yang dilaporkan agensi berita berkenaan mengenai kehadiran 20 anggota polis yang melakukan serbuan adalah satu laporan palsu.

Ujarnya, dia juga tidak mengetahui siapa pegawai kanan polis yang memberi kenyataan seperti yang dilaporkan.

Dalam pada itu, pengawal keselamatan kondominium berkenaan ketika ditemui Utusan Malaysia memberitahu, memang terdapat anggota polis yang hadir petang semalam untuk bertemu pengurusan kondominium.

Namun, dia tidak tahu apa tujuan sebenar anggota polis tersebut hadir ke kondominium itu. – UTUSAN ONLINE

2 thoughts on “Polis nafi dakwaan serbuan di kondominium milik ahli keluarga Najib

  • May 13, 2018 at 14:37
    Permalink

    Saya minta saman dan tangkap siapa buat cerita itu Ini antara nak ajar cybertrooper cap bunga itu, dah saman siapa buat laporan palsu pada polis itu

    Reply

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!