Simbol mata hanya satu penipuan?

Sebaran :

Apakah simbol mata merah dan biru pada lambang parti itu sebenarnya hanyalah satu penipuan?

Itu sindiran yang dilempar oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang kepada gabungan pembangkang PKR yang menggunakan lambang parti itu dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Abdul Hadi berkata, lambang mata yang merujuk kepada tumbukan yang didakwa diterima Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam penjara itu ibarat plot filem Tamil yang memaparkan cerita luar batasan akal.

“Sekarang guna simbol mata, mata lebam biru, lebam merah, (bekas) kena ‘gocoh’, bekas kena tumbuk.

“Tiba-tiba yang kena tumbuk dan yang tukang tumbuk bersatu, (jadi) kena tumbuk sungguh kah? Atau pura-pura sahaja?

“Macam filem tamil, kena sekali tumbukan, jatuh berguling-guling, yang tengok menangis sedih, padahal tidak ada apa-apa, satu lakonan sahaja,” katanya semasa menyampaikan ucaptama di Majlis Pengisytiharan Calon Pas Kelantan di pekarangan Stadium Sultan Muhammad IV, di sini malam tadi.

Beliau berkata, semua orang sudah merasai pengalaman berada di bawah seorang pemimpin yang pernah menjadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan tetapi kini mahu diangkat memimpin negara semula.

“Kasihanlah kepada rakyat, kasihanlah juga kepada orang itu, saya tidak mahu sebut nama dia tetapi kasihanlah.

“Biarlah dia bertaubat atas dosa yang banyak, belajarlah agama, jangan tunjuk pandai kalau kita tidak reti Islam, janganlah pilih dia,” katanya. – UTUSAN ONLINE


Sebaran :

Leave a Reply