Pandang yang satu kepada semua.oleh Kang Nasir

Untuk berlaku ADIL kepada semua itu MUDAH. Tetapi untuk memuaskan hati kesemuanya itu yang SUSAH kerana RAKUSNYA NAFSU kalian bergantung kepada keinginan kalian masing-masing dan ada kalanya diluar batas logik akal orang yang beriman.

Oleh itu Pandang yang satu kepada semua. Pandang semua kepada yang SATU.

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.”
(Al-Baqarah : ayat 216)

Jika anda tidak mampu membantu segelintir dari saudara anda #WargaMiskin yang lebih memerlukan. Cukuplah jika anda #UndiBN untuk mempermudahkan urusan mereka yang #NajibPMkita telah bantu selama ini. #HebatkanNegaraKu. Lagipun jika kita permudahkan urusan orang lain. Allah permudahkan urusan kita. Maka itulah kami warga miskin bersyukur dan sentiasa berdoa semoga Allah permudahkan urusan PM.
Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW, bersabda: “Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat. Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat. Barang siapa yang menutupi aib seorang muslim, pasti Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba Nya selama hamba Nya itu suka menolong saudaranya”. (HR. Muslim, lihat juga Kumpulan Hadits Arba’in An Nawawi hadits ke 36).

https://m.facebook.com/kang.nasir/photos/a.1598839220172240.1073741901.465342536855253/1792793187443508/?type=3&source=54

Sahabat-sahabat yang dikasihi dan dirahmati Allah. Anda boleh UBAH ikut kemahuan kepuasan nafsu anda dengan mengikut DAJJAL laknat DAP.

Dipersilakan,
Sebab saya sudah bersedia dan berserah diri kepada Allah dan redha dengan MUSIBAH yang bakal kita hadapi yang saya khuatiri selama ini, anda bakal diternak oleh DAPLAKNAT hingga anda menyembah melutut kepada mereka kelak.

Anda juga boleh beri alasan sesudah tahu anda silap baru anda ubah semula keasalnya. Adakah alasan itu anda mampu menjernihkan semula air penawar yang jernih yang Allah berikan nikmat itu kepada kita kembalikan kejernihan asal semula selepas NAFSU anda memilih pelbagai cita rasa dan pewarna mengikut selera anda pada air itu? Walhal Allah sudah tunjukkan pada kalian ramai saudara kita sudahpun diternak DAJJAL dan Allah sudah pun kembalikan FITNAH kepada ULAMA POLITIK sebagaimana mereka menjinakkan #PakLebai yang tahfiz sujud berserah diri mengharap redha mereka sebelum ini.
Allah dah tentukan bahagian untuk kami warga miskin dari ujian kepayahan itulah anugerah yang terbaik untuk kebaikan kami kerana Allah tahu hanya itu yang kami mampu. Malangnya PakLebai yang tahfiz tidak REDHA dengan ketentuan Allah lalu mereka pergunakan dalil dan nas menghalalkan cara untuk memujuk kami dan anda semua agar ikut sama kufur sebagaimana mereka.

Sebab itulah dari dulu lagi saya menyeru. Mintalah mereka PakLebai politik dan #PakWahab mengajar RUKUN IMAN yang terakhir agar mereka MAMPU BERIMAN KEPADA QADA DAN QADAR.

”Kepunyaan-Nya-lah perbendaharaan langit dan bumi; Dia melapangkan rezki bagi siapa yang dikehendaki-Nya dan menyempitkan(nya). Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui segala sesuatu.”
(Asy-Syuura : ayat 12)Leave a Reply

Your email address will not be published.