Parti Sendiri Melungkup, Kedai Roti Ditutup Bukti Mahathir Pentadbir Yg TerukAPA moral yang rakyat dapat bila Mahathir – dalam tempoh 3 hari saja berubah-ubah kenyataannya mengenai satu isu ini saja, kedai roti miliknya yang ditutup kerana tidak pernah untung sejak dibuka 13 tahun yang lalu?

Ini tidak lain menunjukkan akal Mahathir sama tua dengan umurnya sekalipun dari segi fizikalnya, dia berusaha keras cuba menunjukkan seolah dia masih bertenaga macam orang muda, dan dengan itu, layak menjadi Perdana Menteri semula – dengan menunggang kuda dan memandu kereta.

Tu semua tak payah pakai akal pun, cukup tenaga yang sikit, boleh buat.  Yelah, kereta dan kuda bawak dia, bukan dia pikul kuda dan kereta itu pun.

Menjadi Perdana Menteri pulak lebih dari setakat memandu kereta dan menunggang kuda.  Negara memerlukan orang yang sihat tubuh badan, bukan sahaja fizikal tapi minda dan ingatan.  Mahathir bukan sahaja lemah daya ingatan, dah macam orang gila pun ada.

Bagaimana Mahathir, dalam kes kedai roti ini, boleh tidak ingat bahawa dia memiliki 51% saham dalam syarikat pemegang francais The Loaf tersebut, kepada mengaku pulak memiliki syarikat tersebut, kemudian berkata pernah cuba menjual syarikat tersebut kepada orang lain?
51% bukan 5%.

Bukan mula-mula tu dia kata bukan syarikat dia ka?  Dah ni boleh pulak mengaku pernah nak cuba jual syarikat tersebut kepada orang lain?  Gila macam mana nak jual syarikat yang bukan milik dia kepada orang lain?

Apa pun jelas Mahathir bergantung kepada orang lain untuk menentukan apa yang perli diingat atau tidak.  Parah negara kalau ada orang macam ini memimpin kerajaan kita – sementara atau tidaknya.2 thoughts on “Parti Sendiri Melungkup, Kedai Roti Ditutup Bukti Mahathir Pentadbir Yg Teruk

  • pelik

    pentadbir yang teruk ini jadi Presiden 22 tahun .

    bila dia umum letak jawatan, meluru yang lain ke pentas buat muka sedih termasuk Presiden sekarang ni

    Reply
  • mamak makin sewel . doa fadhil nor makbul dah

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.