3hb April 2018 genap 9 tahun #NajibPMkita.

Sebaran :

oleh Kang Nasir

Hari ini 3hb April genaplah 9 tahun DS Najib Razak menjadi pemimpin yang disayangi oleh seluruh lapisan masyarakat semua bangsa tidak mengira fahaman agama. #WeLovePM.

Kami #WargaMiskin dan seluruh rakyat Malaysia berdoa semoga Allah permudahkan urusan PM. Hanya #CaiDAP saja yang menderita jiwa #MiskinAkal ikut kafir laknat DAP beramal amalan kafir harbi konon menderita dizalimi.

#IslamJalanPenyelesaian #ThisIsMyWay.
Tidak ada alasan menolak Najib sebagai pemimpin jika benar kita beriman kepada Allah.

Rasulullah saw pesan.

Dari Abu Najih, Al ‘Irbadh bin Sariyah radhiyallahu ‘anhu, ia berkata
“Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam memberi nasehat kepada kami dengan satu nasehat yang menggetarkan hati dan menjadikan air mata berlinang”. Kami (para sahabat) bertanya, “Wahai Rasulullah, nasihat itu seakan-akan adalah nasihat dari orang yang akan berpisah, maka berilah kami wasiat.”
Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
“Saya memberi wasiat kepada kalian agar tetap bertaqwa kepada Allah ‘azza wa jalla, tetap mendengar dan ta’at walaupun yang memerintah kalian seorang hamba sahaya (budak)” . (HR. Abu Daud dan At Tirmidzi, Hadits Hasan Shahih)

Manakala Allah pesan.
DAHULUKAN TAAT kepada Allah dan Rasul Nya serta pemimpin.
“Wahai orang-orang Yang beriman, Taatlah kamu kepada Allah dan Taatlah kamu kepada Rasulullah dan kepada “Ulil-Amri” (orang-orang yang berkuasa) dari kalangan kamu. kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (Kitab) Allah (Al-Qur’an) dan (Sunnah) RasulNya – jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu), dan lebih elok pula kesudahannya”.
(An Nissa : ayat 59)

Bersama kita berdoa untuk kebaikan kepada semua dan semoga BN kekal mentadbir negara agar nasib kami warga miskin dan anak muda berwawasan terpelihara.

Dari Anas bin Malik radhiyallahu ‘anhu, Rasulullahshallallahu ‘alaihi wasallam bersabda,

اَللَّهُمَّ لا سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَ أَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلاً

“Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikan mudah. Dan apabila Engkau berkehendak, Engkau akan menjadikan kesusahan menjadi kemudahan.”

(HR. Ibnu Hibban dalam Shahihnya no. 2427, Ibnu Sunni dalam Amal al-Yaum wa al-Lailah no. 351, Abu Nu’aim dalam Akhbar Ashfahan: 2/305, Imam Al-Ashbahani dalam al-Targhib: 1/131. Syaikh Al-Albani menshahihkannya dalam Silsilah Shahihah 6/902, no. 2886 dan mengatakan, “Isnadnya shahih sesuai syarat Muslim.”)

Aamiin.


Sebaran :

Leave a Reply