Lim Guan Eng dan penyalaharahan khalayakoleh Ab Jalil Backer

Semalam Lim Guan Eng buat sidang akhbar untuk tunjukan Menteri Pendidikan bergambar dengan dengan isteri Dato Gnanaraja dalam satu majlis makan malam.

Ini dibuat Lim selepas terdedah gambar kedua beliau bersama suspek kepada kes cubaan menghalang siasatan rasuah.

Menurut Dato Mejar Huan Penang, Gnanaraja ini dituduh dan disiasat menjadi broker “undang-undang” kepada kes terowong dasar laut Pulau Pinang. Beliau disiasat atas tuduhan menerima RM19 juta bagi menghalang siasatan SPRM berhubung terowong itu.

Apa yang Lim Guan Eng tidak faham ialah mendedahkan gambar Menteri pendidikan atau mana-mana Menteri dengan isteri suspek,atau dengan suspek sendiri, tidak memberi apa-apa makna kerana mereka tidak menjadi isu dalam kes rasuah ini.
Menteri-menteri ini juga tidak pernah menafikan mereka mengenali suspek atau isteri suspek seperti mana Lim cuba lakukan sejak minggu lalu.

Bergambar dengan sesiapa tidak jadi isu. Yang menjadi isu ialah apabila bergambar dengan suspek di tempat “private”, kemudian menafikan kenal dengan suspek. Ini tentulah sangat-sangat “suspicious”. ?

Guan Eng cuba menjadi ahli silap mata yang melakukan penyalaharahan khalayak supaya melihat ke arah lain bukan bangkai gajah di Pulau Pinang.

* penyalaharahan = misdirectionOne thought on “Lim Guan Eng dan penyalaharahan khalayak

  • ini mungkin antara dialogue dalam kereta boss zenith…..

    boss zenith: ingat gnana, itu RM19 juta kalau ada belen(lepas sogok pegawai SPRM) jangan lupa bagi share dengan guan eng

    gnanaraja: yes boss, nanti gua bagi samarata

    guan eng: hahaha itu maciam manyak bagus menepati citalasa DAP memperjuangkan hak samalata

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.