2 Saja Ketua Kerajaan Negeri Dari Pakatan, Dua-Dua Pun “Korup”PAKATAN tak menang banyak negeri dalam PRU13 yang lepas, hanya dua, campur PAS, 3.  Tapi sebab PAS bukan lagi sebahagian daripada mereka hari ini, maka tak payah ceritalah yang itu.  Hanya 2 saja, banding negeri yang lain – semuanya dimenangi UMNO/BN.

Walaupun hanya kuasai 2 negeri, setakat yang kita nampak hari ini, dua dua itu Menteri Besar dan Ketua Menterinya penuh dengan skandal berkaitan rasuah.  Seorang dah didakwa manakala seorang lagi ambik pendekatan untuk tidak komen apa-apa.  Campaklah apa benda pun, dia akan diam buat bodoh begitu saja.

Anwar pun sama, korup moral, tak cukup betina, dubur jantan juga yang dicarinya.

Nak fahamkan rakyat bahawa inilah yang ditawarkan mereka kepada kita pun – pengkorup.  Waima offer calon Perdana Menteri sementara pun, bukan setakat tua bangka tapi korup dan banyak skandal juga.  Kalau setiap satu kekorupan Mahathir ini nak diadakan RCI, maka jawabnya jenuhlah sepanjang penggal itu dengan RCI dia saja – kot panjanglah pulak nyawa tu nanti.

Berbanding BN, kita offer Datuk Seri Najib Tun Razak yang setakat ini bersih segala segi.  Tidak ada Mahkamah dalam negara mahupun dalam dunia yang menyabitkan beliau dengan apa-apa kesalahan sekalipun banyak laporan dibuat.  Tidak seperti Mahathir, Najib merelakan diri beliau disiasat oleh SPRM, malah 7 negara dimana orang-orang Mahathir seperti Khairudin membuat laporan mengenai 1MDB pun, tidak menyabitkan Najib dengan apa-apa kesalahan – setakat apa yang dilaporkan oleh Mahathir sajalah tapi siasat dan dakwa pun tak pernah.
Nampak bezanya ni?  Jelaslah siapa yang menawar kepada rakyat pemimpin yang boleh memberi khidmat lebih baik.

Kena ingat ni, tak macam Mahathir dan keturunannya yang hanya kaya raya selepas jadi Perdana Menteri, Najib memang asal usulnya dah kaya dah. Arwah Datuknya bergelar orang kaya Pekan, arwah bapanya, Perdana Menteri ke 2,  nak buat apa dia menyusahkan diri menjadi Perdana Menteri kalau setakat nak jadi kaya? Elok dia macam itu saja pun dah hidup senang.

Sebab nak membantu rakyatlah Najib menjadi Perdana Menteri.  Membetulkan apa yang tak betul dibuat Mahathir selama hari ini.  Itu sebanya, bukan sebab nak kaya beberapa keturunan – tak macam Mahathir.  Tak hairan hari ini kita lihat bentuk pentadbiran baru yang bebas kroni dan tidak menipu rakyat sama sekali.  Tol pun ada hapus, minyak ada turun dan naik – sesuatu yang hanya bertaraf mimpi zaman Mahathir dulu.Leave a Reply

Your email address will not be published.