Mengingati Tun Razak: Keturunannya Masih Ramai Yg Hidup, Panggil Hasmah Pulak, Siapa Dia?

Sebaran :

 

SATU hakikat yang tidak boleh dinafikan ialah kalau tak kerana Allahyarham Tun Razak, Mahathir hari ini tidak lebih dari seorang doktor yang menyembunyikan identiti bangsa bapanya dari pengenalan diri.  Tak pergi mana dan tak jadi apa.

Justeru, mahu tak mahu, Pribumi kena jugak adakan satu program sempena mengingati 42 tahun pemergian Allahyarham sebab sehipokrit mana pun Mahathir, dia tidak boleh mengubah sejarah bahawa apa yang dia ada hari ini adalah legasi dari Allahyarham Tun Razak.  Kalau tak kerana arwah yang bawak masuk UMNO balik, kalau tak kerana arwah pesan kepada Tun Hussin untuk lantik tua kutuk ini sebagai Timbalan Perdana Menteri, mimpilah nak jadi macam sekarang.

Cuma hairannya, kenapa pulak dipanggil Hasmah untuk bercakap pasal Tun Razak bila ramai lagi keturunan arwah yang layak bercakap mengenai arwah termasuk  balunya, Tun Rahah pun masih hidup lagi?  Siapa Hasmah ni dan apa kelayakannya bercakap pasal Tun Razak?

Ia seumpama memperingati ulang tahun kematian Mahathir dengan memanggil Zuraidah Mak Lampir untuk bercakap mengenainya sekalipun Hasmah masih hidup terkontang kanting disitu.  Seumpamanyalah yang kita cakapkan ni, belum berlaku lagi.  Tapi kalau berlaku begitu, apalah rupanya?

Tak hairan cucu arwah Tun Razak tampil mengingatkan Hasmah tujuan sebenar arwah Tun Razak membawa Mahathir masuk ke dalam UMNO semula tahun 1972 yang dulu ialah untuk mengukuhkan UMNO, bukan menghuru harakannya..  Rupanya lain yang arwah tu nak, lain yang Mahathir buat. Dah sekarang Mahathir menentang Najib untuk menjadikan dia sebagai Perdana Menteri balik semula pulak, lagi teruk punya pusing.  Macam ini ke cara Mahathir balas budi?

Ooh, Melayu yang kenang budi ni, Mahathir bukan Melayu pun.  22 tahun berkuasa tak cukup, Mahathir dah macam hantu raya politik!!


Sebaran :

2 thoughts on “Mengingati Tun Razak: Keturunannya Masih Ramai Yg Hidup, Panggil Hasmah Pulak, Siapa Dia?

  • Kenapa ek jemput tun hasmah?program apa ni

    Reply

Leave a Reply