Artis Boleh Kritik Tapi Boleh Juga Dikritik Semula, Itulah Kebebasan Bersuara

Sebaran :

PENGARAH filem tak laku, Ahmad Idham dikatakan membidas rakyat yang mengkritik seekor dua artis pro Pakatan yang berkongsi pandangan bodoh mereka di media sosial mengenai kos sara hidup dan beberapa isu lain.  Kononnya, kritikan itu seolah menafikan kebebasan bersuara artis yang berkenaan.

Ini seolah artis pro Pakatan boleh mengelirukan masyarakat dengan berkongsi pandangan bodoh mereka tapi rakyat tidak boleh menyanggah balik kalau perkongsian itu salah.  Takkan nak puji walaupun tak betul?

Penulis taknak bincang isi kandungan posting yang artis pro Pakatan ini kongsi di media sosial sehingga mencetus kemarahan ramai, sebab perkara itu dah banyak dibincangkan.

Apa yang penulis nak katakan, yang si Ahmad Idham ini tidak faham, bila rakyat mengecam pandangan artis pro pakatan yang berkenaan, itu juga adalah sebahagian dari kebebasan bersuara.  Artis boleh cakap, rakyat pun boleh cakap semula.  Kalau taknak kena kecam, bagi pandangan depan cermin cukup.Dah berkongsi pandangan di media sosial, apa nak memekak bila kena kecam balik?

Lagipun adalah tidak adil Ahmad Idham menyeret semua golongan artis dalam polemik ini bila yang terlibat hanyalah seekor dua.  Sepanjang penulis berada di PAU2017 ini, ramai jugak orang golongan artis yang penulis lihat hadir memberikan sokongan kepada UMNO.

Anyway, yang nampak pro Pakatan ni selalunya jenis yang dah tak laku – baik dari segi apa punlah, tawaran atau jual filem.


Sebaran :

2 thoughts on “Artis Boleh Kritik Tapi Boleh Juga Dikritik Semula, Itulah Kebebasan Bersuara

  • Sekor Pengarah..sekor Pelakon dan skor lagi Penyanyi….tiga2 ekor dah jenis species nak PUPUS…elok lah tuu..next PRU blh tawar jadi Calon…takut jadi cam yg pernah dlm PRU lepas..MELALAK DIPENTAS2 [email protected] …pastu terhegeh2 MELALAK SEMULA diASTRO…….

    Reply
  • Betul..berani kritik..kenalah berani dikritik balik..siapa juga anda..dimana jua anda berada!!

    Reply

Leave a Reply