Syed Sadiq dan Idris Jusoh

Sebaran :

oleh Ab Jalil Backer

1. Saya hanya persoalkan atas kapasiti dan nilai ilmu apa Syed Sadiq dijemput sebagai ahli panel Forum Pendidikan Tinggi 2017, Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia.

2. Kita faham jika ia satu program perbahasan politik mengenai polisi pendidikan. Ini seperti yang dilakukan oleh Shaberry Chek lwn Anwar Ibrahim dan dianjurkan oleh Agendadaily.

3. Jika dilihat promosi program ia merupakan anjuran Kementerian Pengajian Tinggi, maka ia adalah wacana akademik bukannya perdebatan ideologi politik. Jadi di mana kepentingan Syed Sadiq?

4. Syed Sadiq bukan sesiapa dalam isu pendidikan negara. Menjadi johan pembahas Asia sekali rasanya bukan termasuk dalam kategori pemikir pendidikan negara.

5. Beliau bukan tokoh dalam bidang pendidikan negara. Bukan usahawan berjaya dalam pendidikan, malah tidak mempunyai ijazah sarjana pun.

6. Syed Sadiq hanya dikenali sebagai pemimpin muda PBBM yang menggunakan nama haram untuk sayap partinya dan popular kerana menentang kerajaan. Beliau terkenal kerana beberapa fitnah, gosip, gaya hidup dan populariti twitter, bukan kerana buah fikiran dalam bidang pendidikan. Beliau bukan juga Ahli Parlimen.

7. Jadi kita tidak faham mengapa Kementerian Pendidikan Tinggi harus mengangkat Syed Sadiq dalam program kerajaan.

#idrisjusoh sila hadam


Sebaran :

One thought on “Syed Sadiq dan Idris Jusoh

  • Budak gila seks kaki disko dan menolak melanjutkan pelajaran kerana nak berpolitik di beri peluang berforum tentang masa depan pendidikan tinggi Malaysia…akai mana menteri ini ?

    Reply

Leave a Reply