Kesan pengaruh fitnah hasutan kebebasan media sosial.

Sebaran :


oleh Kang Nasir

Bila orang dewasa berfikiran anak-anakan akibatnya kanak-kanak remaja ikut perangai mereka. Akibatnya. Remaja 14 tahun sudah ikut berani mengugut Ketua Menteri kerana terpedaya dengan fitnah dan hasutan orang-orang politik sebagaimana tersiar berita.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Sarawak, Datuk Dev Kumar berkata suspek telah dibawa oleh ayahnya ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPD) Kuching jam 2.30 petang tadi setelah mendapat tahu polis sedang mengesan anaknya.
“Polis telah merampas seunit telefon bimbit milik suspek yang dipercayai digunakan untuk memuat naik komen ugutan itu.
Dipautan ini.
https://m.malaysiakini.com/news/402546?utm_source=dailynewsdigest&utm_medium=email&utm_campaign=daily_news_digest_my&utm_content=title

Semua itu dapat dicegah ndengan menjadikan islam sebagai amalan. Kerana rosaknya jiwa dan minda umat sekarang sudah tidak lagi menjadikan islam sebagai amalan disebabkan fitnah hasutan ulama yang nafsunya rakus berhati serigala. Lidah mereka islam amalan mirip islam tapi dihatinya jauh dari hidayah Allah. Orang yang bijak dalam islam itu begini.

Daripada Abu Yaala Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW sabdanya,
“Orang yang bijak itu ialah mereka yang mengambil berat tentang dirinya dan beramal untuk selepas mati. Manakala orang yang lemah itu ialah mereka yang menurutkan hawa nafsunya sedangkan dia bercita-cita untuk menjadi hamba Allah yang diredhai.”
(Hadith Riwayat : at-Tirmizi)


Sebaran :

Leave a Reply