Bukan soal mempolitikkan musibah.

Sebaran :

oleh Kang Nasir

Tapi langkah berjaga-jaga itu tidak ada kerana asyik ingat kepentingan dunia lepas ini siapa dijadikan mangsa mereka.

Allah sudah peringatkan bencana musibah itu angkara kerakusan nafsu manusia. Tunggu Allah utus tsunami dan ribut petir musnahkan penang baru kamu dan yang lain kenal siapa lebih berkuasa Allah atau tuhan kamu guan eng?

Zaman Nabi Noh as. Allah makbulkan doa kaum Nabi Noh yang ingkar yang mohon kepada Allah agar diturunkan hujan setelah bertahun-tahun kemarau dengan menurunkan hujan dari langit dan memancarkan air mata air dari perut bumi menenggelamkan semua yang ingkar termasuk anak Nabi Noh sendiri kerana keingkaran mereka.

sedangkan Jabatan Metrologi sudah beri amaran tahap pertama RIBUT PETIR MENYELURUH. Apa usaha kerajaan negeri dan tentera purple DAP
Berita selanjutnya dipautan ini.
http://www.met.gov.my/web/metmalaysia/weatherwarning/strongwindroughsea
RIBUT PETIR MENYELURUH
Ribut petir di perairan Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Sarawak (Mukah, Bintulu & Miri) dijangka berterusan sehingga lewat petang, Ahad, 5 November 2017.
Keadaan ini boleh menyebabkan angin kencang sehingga 50 kmsj dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter (11 kaki) dan berbahaya kepada bot-bot kecil.

Selepas musibah memberi kesan buruk pada rakyat.
Dalam nada sedih, Guan Eng meminta semua penduduk di negeri itu khususnya yang terjejas banjir agar terus bersabar sementara Kerajaan Negeri akan berusaha untuk menyampaikan bantuan secepat mungkin.

“Keadaan kini bertambah genting air masih naik, angin ribut masih kuat, air sampai 10 kaki 12 kaki melepasi bumbung, di Pulau Pinang pusat pemindahan tak ada bekalan elektrik. Pulau Pinang minta bantuan dariada Angkatan Tentera Malaysia, saya telah berjaya menghubungi Timbalan Perdana Menteri dan saya minta Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.
https://www.google.com/amp/www.astroawani.com/berita-malaysia/guan-eng-rayu-bantuan-atm-bantu-mangsa-banjir-kilat-pulau-pinang-159728%3famp=1

Peesoalannya, Tentera PURPLE ternakan DAP yang ganti tugas polis dipenang kenapa tak bantu mangsa banjir?


Sebaran :

Leave a Reply