Perlukah anda ikut teory monyet untuk “MEMBINA SEMULA NEGARA?”

Sebaran :

oleh Kang Nasir

Walaupun terbukti menipu diri tapi cai tetap anggap kebenaran.
#ButaHati punca orang cuma melihat kebenaran itu pada kesenangan kemegahan dunia tanpa berfikir mudarat menimpa diakhirat.

Walaupun terbukti menipu diri tapi cai tetap anggap kebenaran.
RAFIZI RAMLI MASUK DALAM PERANGKAPNYA SENDIRI MEMBERITAHU RAKYAT MALAYSIA BAHAWA DIRINYA SENDIRI PENCURI olehAbdullah Mohd Yunos

Dalam statusnya pada “EDISI KANTOI” konon mahu menyatakan kebenaran. Rafizi sendiri membuktikan selama ini beliau memperbodohkan para pentaksub nya dengan bukti yang membuktikan beliau menipu diri sendiri. Hanya kerana mahu membuktikan dia PAKAR dan mahu orang percaya kata-katanya adalah benar sampai memperbodohkan orang lain yang bertanya hingga tersasul terlajak berzikir “Ya Allah bodohnya” disusuli bukti pembohongannya dipautan ini.

Pada pautan itu, Asmawi Mat Seman mengulas:
Jauhnya pusing. Tp jawapan kosong. Yg byk hanya membodohkan org saja. Tgklah Invoice keip resources kpd invoke dated 22 october 2017 but chop paid on 11 sept 2017. Kantoikan dri ni.
SukaTunjukkan lagi reaksi · Balasan · 57 · pada 29hb September jam 12.40 pagi

Rafizi Ramli menjawab:
“Ya Allah bodohnya.” Sebab itu saya selalu tekankan kebodohan. Tak paham pun apa makna setiap tarikh dlm invoice.

Tarikh 22/9 ialah tarikh yg mana tempoh kredit/bayaran bermula.
Tarikh 11/9 ialah tarikh bayaran dibuat, kerana dlm accounting ada konsep prepayment la.

Ini inter-company, benda biasa la.
Kecik2 tak nak belajar. Lepas tu nak sibuk perasan Sherlock Holmes.
SukaTunjukkan lagi reaksi · Balasan · 145 · pada 29hb September jam 1.26 pagi

Siti Jumiria bertanya dan hingga sekarang tidak berjawab.
Saya tak jumpa pun tarikh 22/9 dalam invoice.. yg ada cuma paid date 11/9, tarikh invoice 22/10.. jelas dan terang description tulis gaji bulan oktober.. yg saya fhm gaji oktober dibayar advance pada 11/9 sbulan lebih awal.. prsoalannya dri mana dtg tarikh 22/9 sprti yg dibahaskan ni? any agenda tersembunyi disebalik tarikh 22/9?
Suka · Balasan · 6 · pada 29hb September jam 6.21 pagi

Cukup itu saja penjelasan penipuan YB yang majority caitro tetap anggap rafizi menyatakan kebenaran. Tak perlu admin share pautan bukti dari rakan cyber yang lain. Anda semua patut berlapang dada memahami setiap perkara yang rakan cyber kongsikan. Cuma admin mahu mengingatkan.

Perlukah anda ikut teory monyet untuk “MEMBINA SEMULA NEGARA?” Jika mereka yang memerintah tidak mustahil Dia menteri kewangan. Dia menteri kerja raya. Dia ceo dan kontraktor. Dia ceo jurutera. Inilah cara bina semula negara sipenipu cara monyet kata A. Kadir Jasin seperti contoh karton yang dikongsikan itu. Buta mata hati punca buta-buta diperbodohkan oleh Rafizi.

Buta Hati itu puncanya orang hanya mampu melihat kebenaran itu pada kesenangan kemegahan dunia tanpa berfikir mudarat menimpa diakhirat. Akhir kata. Jangan ambil mudah sampai zikir “Ya Allah bodohnya.” Hanya melatah mahu membuktikan diri bijak pandai.


Sebaran :

Leave a Reply