IBR – Keengganan kerajaan Penang bukti keangkuhan Dajal.

oleh Kang Nasir

Mereka sendiri yang angkuh mendabik dada konon bersih tetapi hakikatnya keengganan bekerjasama untuk memerangi musuh nombor satu negara iaitu RASUAH tidak diendahkan oleh mereka. Ini membuktikan mereka TAKUT pada BAYANG-BAYANG sendiri kerana DAJAL TIDAK AMBIL RASUAH tetapi DAJAL PEMBERI RASUAH atau umpan bagi menjayakan rancangan mereka untuk menternak orang melayu sebagaimana sebelum kesah-kesah yang pernah berlaku sebelum ini.

Kita ikuti permainan licik dajal laknat.
Ikrar Bebas Rasuah (IBR) merupakan komitmen sesebuah institusi untuk memerangi musuh nombor satu negara itu.

Rentetan berita dipautan ini.
https://www.malaysiakini.com/news/388610?
SPRM kesal Pulau Pinang enggan tandatangani IBR. Iaitu Ikrar Bebas Rasuah (IBR) merupakan komitmen sesebuah institusi untuk memerangi musuh nombor satu negara itu. Sebaliknya dengan angkuh mereka mendakwa. “kerajaan Pulau Pinang menyifatkan prinsip Cekap, Amanah dan Telus (CAT) yang dilaksanakan di negeri itu sejak 2008 lebih berkesan dalam usaha membasmi rasuah dan penyalahgunaan kuasa berbanding menandatangani IBR.”

Admin berkongsi berlandaskan pengalaman admin semasa hidup daif ketika remaja dulu dipautan ini.

DAJAL itu tidak ambil rasuah. tapi memberi gula-gula ataupun rasuah untuk menjadikan kita HAMBA NAFSU DUNIA sentiasa berharap umpan dari mereka. Sedangkan Rasulullah saw ada mengingatkan tentang perkara akhir zaman itu.

Dalam Hadis.
Dari Huzaifah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya: “Dajal selalu membawa air dan api. Api itu sebenarnya adalah air sejuk, sedangkan air sebenarnya adalah api. Kerana itu waspadalah kamu agar tidak celaka.”
(Hadith Riwayat muslim)

Jika tidak kerana pertolongan dari Allah sudah pasti admin hanyut kerana jiwa kanak-kanak serta remaja terlalu mudah berbangga dengan habuan kesenangan dunia. Dan kerana itulah mereka mengambil kesempatan dengan berusaha menternak melayu dan umat islam dengan UMPAN bermula dari anak-anak kita. Penjelasannya ada pada pautan ini.

Adakah umat islam mampu menghindar JARUM HALUS DAJAL? Sedangkan orang yang berilmu agama pun terpedaya lihat saja bagaimana ulama-ulama para #PakLebai politik hanyut sujud menuruti perintah mereka sehinggalah Almarhum TG Haron Din mengambil alih tampok kepimpinan ulama dan dari nasihat-nasihat almarhum itulah semua lebai-lebai politik baru faham selama ini mereka BERIMAN KEPADA DAJAL.

Benarkah DAP telus bersih dari RASUAH?
Semua orang cuma melihat keburukan PENERIMA RASUAH tetapi tidak mahu menghukum PEMBERI RASUAH. Sebab itulah admin katakan DAJAL TIDAK AMBIL RASUAH TETAPI PEMBERI RASUAH sebagaimana peringatan Rasulullah saw dalam hadis diatas.

Kita cuba lihat bagaimana permainan UMPAN mereka dapat mempengaruhi ilmuan dipautan ini.

Jika ilmuan pun NAFSU mereka cenderung pada dunia sehingga cenderung mengharap redha manusia adakah kita yang jahil mampu menghindar jarum halus itu?

Dari Abu Hurairah r.a Bahawa Rasulullah saw Bersabda
” Apabila Umat-umat Ku Mementingkan Hanya Dunia Maka Hati Mereka Luputlah Dari Mencintai Islam Dan Apabila Mereka Berhenti Mendakwahkan Kebenaran Maka Luputlah Mereka Dari Rahmat Allah swt Dan Apabila Mereka Saling Caci Mencaci Antara Satu Sama Lain Maka Mereka Tidak Akan Lagi Dipandang Allah swt”
(Hadis Riwayat – Tirmizi).

Hebat bukan permainan DAJAL?
Itulah hakikatnya kerana kepentingan dunia kita bersengketa sehingga terlalu mudah percaya dan beriman kepada dajal malah ada saudara kita yang bersusah payah bermati-matian mempertahankan keagungan dajal dewa pemurah bagi mereka.. Na’uzubillah.

#AttackMode #MissiMemburuSrigala.

Leave a Reply