Najib Razak Antara 12 Menteri Kewangan Terbaik Asia.

 

Oleh Ab Jalil Backer

Tahun ini dikhabarkan Najib Razak berada di No 11 dari 12 orang Menteri Kewangan Terbaik Asia. Tahun sebelumnya nombor 12. Dan pada tahun 2015 pada kedudukan ke-8.

Walaupun laporan ini hanyalah dibuat oleh Majalah Kewangan, ia selalu dijadikan panduan masyarakat kewangan.

Maka ramailah akan memekak bahawa Najib Razak antara Menteri Kewangan terburuk Asia seperti mereka lakukan tahun lalu.

Hakikatnya negara Asia ada lebih 40 buah negara, Najib Razak berada dalam Top 12 menunjukkan pencapaian yang besar kepada beliau dan negara.

Mereka yang anti Najib Razak dan Barisan Nasional akan mengumumkan “Najib Razak adalah Menteri Kewangan Terburuk Asia”.

Media asing juga akan memberi “headlines” yang negatif. Namun faktanya dari 45 orang Menteri Kewangan Asia, Najib berada di nombor 11.

Bayangkan di sebalik okestra serangan politik dalam dan luar negara yang terbesar dalam politik Malaysia serta dikaitkan dengan skandal 1MDB; Najib Razak masih antara 12 Menteri Kewangan Terbaik Asia.

*sumber Facebook Ab Jalil Backer

Harimau Asia : Kita Di Era Kebodohan

 

2 thoughts on “Najib Razak Antara 12 Menteri Kewangan Terbaik Asia.

 • March 26, 2017 at 18:22
  Permalink

  Puak2 khawarij dan kufar laknatullah tidak akan seronok dengan artikel serupa ini. Artikel serupa ini hanya memberi mereka satu igauan ngeri kerana bagi mereka puak, kumpulan dan orang selain dari mereka adalah buruk, bodoh tidak pandai, dungu serta tolol.

  Kaum kufar DAP, contoh utama, merupakan satu kilang memperoses segala pembohongan, fitnah, ipu daya. rasuah dan segala macam helah. Lihat bagaimana parti itu sendiri tertubuh dan berjalan selama ini . Mereka berkuku besi lebih dari komunis tau kapitalis. Tiada demokrasi dalam DAP. Pemilihan mereka dipenuhi dengan penipuan undi dan manipulasi. TEtapi segala perbuatan mungkar mereka dipindahkan kerumah orang lain untuk ditanggung olih orang lain bukan mereka .

  Itulah pembangkang negara ini dan yang kurang kufar akan terkena tempias kekufaran mereka setelah berada dipihak mereka, bersengkongkol dan berpelokan dengan mereka.

  Reply
 • March 27, 2017 at 08:05
  Permalink

  Kufar tetap kufar hingga keakhirat kecuali mereka sempat bersyahadah sebelum nyawanya diragut. Kerja kufar memang kerja setan dan iblis kerana mereka kaum yang engkar. Ini semua sudah jelas dan tetap, sedah tertulis. Bermakna kufar tetap akan buat kerja mungkar. Kerja baik yang mereka buat tetap tidak diterima Allah walau pun diterima manusia.

  Justeru kita seharusnya tidak rasa kesal atas perbuatan mereka kerana mereka kaum kufar. Sama saperti lembu makan rumput, usah dirisau lembu makan rumput kerana rumput itu makanan lembu.

  Yang kita kesal setelah ada ayam pun mahu belajar makan rumput selepas masok kumpulan mereka. Kerja ayam itu kerja diluar tabie kerana ayam memang sudah ada makan dia sendiri, untuk apa dia makan makanan lembu..

  Reply

Leave a Reply