Menjawab Mahathir: “Pemandu” Yang Asyik Buat U-Turn Lagi Bodoh

Share

BILA dikatakan Mahathir ini seorang yang tidak tetap pendirian, suka buat U-turn, tidaklah kita sebenarnya sedang membicarakan tentang sebuah kereta dan undang-undang jalan raya, tapi lebih kepada seorang yang tidak tetap prinsip dan pendirian, asyik berubah memanjang macam tukar seluar dalam.

Istilah U-Turn tu digunakan bagi mudah faham tanpa perlu penjelasan panjang.

Mahathir bagaimanapun faham bahawa label U-Turn yang dirujuk kepadanya hanyalah semata-mata sama seperti kereta.  Ini merujuk kepada kenyataan terbarunya yang menyifatkan amat bodohlah pemandu yang tak buat U-turn bila jalan di depannya dah meletup.


Yang Mahathir tak terfikir, lebih bodohlah seorang pemandu yang asyik buat U-turn tak sudah-sudah.

Ketepikanlah dulu pasal apa dulu Mahathir cakap pasal DAP dan apa yang sekarang dia cakap pasal DAP sebab ini bukan U-turn lagi dah, tapi sudah sampai ke tahap roundabout.  Kita bincang pasal PAS cukuplah dulu sebab dalam satu hal ini sahaja, entah berapa kali Mahathir buat U-turn.

Sekejap-sekejap tutup pintu, sekejap sekejap buka pintu.  Pernah Mahathir umum tamat perbincangan dengan PAS tapi dalam masa yang sama Muhyiddin masih terus berbincang dan sebagainya.  Inilah yang dirujuk sebagai U-turn tu, yang dia menyamakannya dengan kereta semata-mata tu apahal pulak?


Entahlah, kadang-kadang penulis tertanya juga, buku yang dibeli dulu tajuknya Doctor In The House ke atau Stupid In The House?  Lain kita cakap, lain pulak yang dia faham.

6 thoughts on “Menjawab Mahathir: “Pemandu” Yang Asyik Buat U-Turn Lagi Bodoh

  • March 3, 2017 at 15:22
    Permalink

    Doctor stupid in the toilet..

    Reply
  • March 3, 2017 at 20:39
    Permalink

    Bila kita berbual dengan orang yang tahu, mereka sering mengatakan bahawa M is no issue, M tidak relevant, M bukan ancaman. Ini kerana M sebenarnya tiada pengikut yang berjumlah besar yang boleh menggugat. M cuma ada seorang dua yang suka dengar dia merapu dan yang seorang dua itu barangkali juga yang jenis suka tonton raja lawak. Selepas tengok Nabil, zizan dan sepahtu , mereka beralih pulak tengok dan dengar M melawak.

    Lawak M sebenarnya paling menjemukan tapi tetap ada seorang dua yang masih suka dnegar atas faktor yang disebutkan yaini cuma ingin cari variety dalam hiburan.

    Modal kitar semula M sekadar mampu menyebut bahawa orang gila saja yang mahu dema duit sebanyak 2.6B . Duit itu bukan duit derma tapi duit songlap. Tak tahu pulak kita samada pernah ada sesiapa tanya masih adakah orang bodoh ketahap simpan duit curi dalam akuan peribadi. Satu berbuatan bodoh yang tak dibuat orang. Boleh buat jika dari bank manager hingga ke despatch boy anak beranak sendiri. Tapi itu pun belum menjamin kerana duit keluar masok masih dalam pantauan BNM.

    Reply
  • March 3, 2017 at 23:43
    Permalink

    ‘doktor’ pun tidak boleh terlupa makan ubat bila menjadi gila sekarang ini…akibat terlupa makan ubat(walaupun untuk sehari) dia boleh berhalusinasi menganggap dirinya sebuah kereta padahal ‘u-turn’ itu merupakan gelaran kepada sikapnya sahaja yang bermaksud seorang tua kutuk suka menjilat balik ludah2nya

    Reply
  • March 4, 2017 at 00:20
    Permalink

    pemandu yang asyik membuat u-turn ialah pemandu yang selalu sesat di jalan
    bodohnya pemandu seperti ini, itulah mahathir!

    Reply
  • March 4, 2017 at 15:35
    Permalink

    Bila nak sampai kalau asik nak U-Turn sahaja sedangkan destinasi yang nak dituju adalah seberang jalan yang telah meletup tu.

    Reply

Leave a Reply