Azmin Tuduh Anifah Aman Yang Hendak Letak Jawatan – Ahmad Zahid

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini menyifatkan dakwaan ada menteri kanan meletak jawatan sebagai satu pembohongan oleh Menteri Besar Selangor.

“Saya ingin mengesahkan bahawa tidak ada sebarang peletakan jawatan oleh mana-mana menteri kanan.

“Saya tahu Menteri Besar Selangor (Datuk Seri Mohamed Azmin Ali) merujuk status laman sosial beliau (kepada) Datuk Seri Anifah Aman (iaitu) Menteri Luar, telah meletak jawatan,” katanya di Kota Kinabalu hari ini.

Mengulas lanjut, Ahmad Zahid berkata Anifah ada bersama beliau di Kota Kinabalu malam tadi sebelum Menteri Luar itu berangkat ke Brussels, Belgium hari ini atas kapasitinya selaku menteri.

“Ertinya Menteri Besar (Selangor) itu cuba membohongi rakyat terhadap (melalui) berita yang tidak benar,” katanya dalam sidang media selepas merasmikan Sambutan Hari RELA ke-45 Peringkat Kebangsaan di Padang Merdeka, Kota Kinabalu.

Turut hadir Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman, menteri-menteri persekutuan dan negeri serta Ketua Pengarah RELA Zulkifli Abidin.

Menurut Ahmad Zahid, malam tadi beliau dan Anifah bersama-sama menghadiri program Umno Sabah dan gambar beliau bersama Anifah kemudian ditularkan oleh Musa menerusi laman sosial Twitter.

Timbalan Perdana Menteri itu juga menjangkakan lebih banyak pembohongan akan dibuat seperti yang berlaku pada dua pilihan raya umum lalu.

Semalam, Mohamed Azmin memuat naik status berbentuk pertanyaan menerusi akaun Twitternya mengenai seorang menteri kanan telah meletak jawatan.

Susulan itu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengeluarkan kenyataan menafikan dakwaan Menteri Besar Selangor tersebut selain meminta Mohamed Azmin mengemukakan nama menteri yang dimaksudkan. — Bernama

2 thoughts on “Azmin Tuduh Anifah Aman Yang Hendak Letak Jawatan – Ahmad Zahid

 • February 12, 2017 at 4:43 PM
  Permalink

  Usah terkejut kalau Azmin bagitau menteri yang dia maksudkan tu Muhyiddin Yassin atau Husni Hanadzlah. Selalu sangat tertinggal kapal sampai rakyat takde air pun tak insaf. PRU14 nanti Azmin dah tahu pakatan haprak akan melingkup di Selangor.

  Reply
 • February 13, 2017 at 3:20 PM
  Permalink

  Azmin buat lawak betul, dia ingat dengan berita perletakan jawatan BN/UMNO akan goyang ? walhal sebelum ini UMNOdah teruji dengan penyingkiran Muhyiddin dan Mukhriz, ianya tidak memberi impak besar seperti yang diharapkan oleh Madey kutty kerala

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.