Hina sangatkah kami bagi kamu?

oleh Kang Nasir

Gaji kami bersih RM1,500 – RM1,800 termasuk OT layak membeli Proton Iriz. Jadi apa masalahnya sampai menghasut seperti iblis laknat? Hina sangatkah kami?

Kami tidak pernah mengharap agihan BR1M kerana kami lebih senang memberi dari menerima. Tetapi Pemimpin ikhlas membantu maka kami dan kami teramat menghargai dan berterima kasih. Hina sangatkah kami? Kenapa kamu bersusah payah JADI IBLIS MENGHASUT KAMi AGAR IKUT KAMU TERJUN KENERAKA KERANA KEKUFURAN KAMU ITU?“Allah berfirman (kepada iblis): “Pergilah (lakukanlah apa yang engkau rancangkan)! Kemudian siapa yang menurutmu di antara mereka, maka sesungguhnya neraka Jahannamlah balasan kamu semua, sebagai balasan yang cukup.”
(Al-Israa’ : ayat 63)

Pada TAJUK berita yang disiarkan oleh M’kini bertajuk;
‘Boleh guna BR1M beli Proton Iriz jadi pemandu Uber’
http://www.malaysiakini.com/news/368244
Ringkasanya;
supaya mereka boleh menjana pendapatan sebagai pemandu Uber atau Grabcar.

“Ini akan dilaksanakan pada tahun ini,” kata Ketua Setiausaha Perbendaharaan (MoF) Tan Sri Irwan Serigar Abdullah pada sidang media di Putrajaya hari ini.

Jadi, apa masalahnya dengan daya fikir kalian semua? Hina sangatkah kami dimata kalian? Ada hati konon bersimpati dengan nasib kami konon memperjuangkan nasib kami mahu membantu kami. Sedangkan kalian seperti iblis menghasut kami mempergunakan nasib kami untuk kepentingan kalian. Pergi jahanam lah setan2 laknat.

Kalian tahu tak? Allah melaknat orang yang menyebar fitnah menghasut mengadu domba.

Rasulullah saw bersabda;
bersabda:
“Tidak masuk syurga orang yang suka mengadu domba”
(Hadis riwayat Muslim)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.