DAP Minta TPM: Satu Hari Dua Kenyataan Berbeza, U-Turn Ke Gila?

Share

PERDANA Menteri mungkin perlu kaji semula gelaran jaguh U-Turn yang diberi beliau kepada Mahathir.

Ini setelah tua kutuk umur 92 tahun itu, yang pada awalnya menafikan malah mendakwa kenyataannya DAP minta jawatan Timbalan Perdana Menteri kalau pembangkang ini menang semalam, diputar belit media, kemudian mengubah kenyataan itu kepada yang lain – dalam hari yang sama!!

Terbaru Mahathir kata dia tersalah, bukan DAP (yang minta jawatan TPM), tapi MCA yang minta kepada Najib dan ini berlaku pada tahun 2009!!


Mak aii, macam mana tu?  Jelas dalam video dibawah ini, Mahathir mengatakan “mereka (DAP) tidak minta jawatan Perdana Menteri tapi Timbalan (Perdana Menter) tu adalah“,  dengan apa cara ia membawa maksud “MCA minta jawatan TPM dari Najib tahun 2009“?

Siapa yang Mahathir cuba bodohkan ni?

Elok Pakatan minta Mahathir tutup mulut sajalah.  Lagi banyak dia cakap, lagi teruk Pakatan jadinya.  Cukuplah dah nak gila Pakatan semalam bila Mahathir dedahkan perkara itu, tambah dengan 2 kenyataan berbeza Mahathir dalam isu yang sama, hanya dalam tempoh tak sampai 24 jam, menambah lagi bala kepada Pakatan.


Baiklah keadaan itu kepada UMNO/BN.  Tapi jauh disudut hati tu, adalah sikit rasa simpati sebab tak sangka sungguh sampai jadi macam ini teruk Mahathir akhirnya.

6 thoughts on “DAP Minta TPM: Satu Hari Dua Kenyataan Berbeza, U-Turn Ke Gila?

  • January 21, 2017 at 01:03
    Permalink

    nyanyuk, biol, munafik semuanya si tua kutuk madey sedang menghidapnya sekarang ini
    kalau hantar buat check-up entah berapa banyak skru dah tercabut
    anggota keluarga tentulah tak mahu hantar buat check-up sebab takut dapat malu
    takut dapat malu sebab nanti pakar dah tentu akan kata memang dah tercabut

    kita pun tak tahu sama ada anwar dalam penjara akan menangis atau akan gelak sampai berguling atas lantai kalau dia dapat tahu…apa yang pasti anwar telah pun beri FAILED kepada madey kerana gagal yakni memang takde tokoh langsung jadi ketua pembangkang

    Reply
  • January 21, 2017 at 01:32
    Permalink

    kita suka nak bersangka baik mengatakan mahathir belum lagi gila 100% kerana percaya ada lagi skru masih belum tercabut walaupun banyak sudah tercabut…saranan ikhlas kepada boboi jagalah daddy baik2, nasihat pada daddy suruh jangan lupa makan obat…pagi kata lain petang kata lain tu memang sah daddy tak makan obat untuk hari tu

    Reply
  • January 21, 2017 at 02:44
    Permalink

    Pemimpin rasis kecinaan DAP amat licik bermain politis mereka pada awalnya sanggup ditawarkan ke jawatan TPM jerrr…mereka tetap sabar menunggu masa untuk menghancurkan MELAYU & PRIBUMI di bumi TANAH MELAYU ini. Bila sampai giliran mereka menjawat PM…..habislah & RUYUPLAH legasi MELAYU/PRIBUMI. Mereka sudah pasti akan meminda beberapa klausa dalam artikel-artkel Perlembagaan Persekutuan yang memberi hak khusus kaum MELAYU/PRIBUMI,dan menjadikan lebih bersifat MERITOKRASI yang sudah tentu melupuskan semua hak khusus bangsa penduduk asal negara ini, Yang jahil & malas adalah MELAYU & PRIBUMI tiada siapa lagi pemimpin yang akan dapat melindungi kita…semuanya sudah lebuh di telan zaman.Cuma tinggal nama saja dalam dokumen sejarah di mana MELAYU dah semakin meLAYU-LAYU. Cicit-cicit keturunan KALINGA Mahathir pun tidak mampu lagi memberi perlindungaan suaka politik kepada kita di negara asing kelak. Kehebatan Mahathir tidak sehebat yang kita sangkakan……beliau kecewa & malu kepada mantan PM Singapura Lee Kuan Yew ( LKY ) kerana dia gagal menyaingi kehebatan LKY. LKY sudah berjaya menjadikan anaknya sebagai legasi keturunannya di mana anaknya LKY – Lee Shien Loong kini menjadi PM Singapura….sedangkan Mahathir masih terkial-kial untuk mencari jalan untuk menjadikan boboi Mukhriz sebagai PM Malaysia. Sungguh malang nasib yang menimpa sang pemimpin yang tamak kuasa,harta & wang ini……siapa lagi kalau bukan ( …….. )….?

    Dalam isu ini LKY lebih bijak & licik bermain politis berbanding dengan Mahathir yang semakin pandir……inilah yang membuatkan Mahathir semakin meroyan lidah sentiasa terjelir kempunan anaknya nak jadi PM Malaysia ke-…..????

    Reply
  • January 21, 2017 at 07:20
    Permalink

    Betul2 u-turn , kemudian langgar divider sekali org tua kutuk ni . hahahaha… suwey sungguh pakatan dapat geng mcm ni.

    Reply
  • January 21, 2017 at 22:27
    Permalink

    Dia dah banyak buat U-turn, jadi patut beri gelaran TURN MAHATHIR..Tun, kita hanya tambah ‘r’ sahaja…apa mcm setuju, ada sapa2 nk bangkang cadangan aku, he, he, he..

    Reply

Leave a Reply