Ancaman ‘Kepala Maria Chin Dipancung’ Satu Propaganda Soros?

Share

KINI semua pihak tahu bahawa perhimpunan haram Bersih menerima dana daripada penyangak matawang George Soros. Dengan sendirinya rakyat faham bahawa “perjuangan” Bersih yang pro pembangkang pimpinan DAP berkiblatkan Yahudi.

Perhimpunan haram BERSIH5 yang dijadualkan Sabtu depan dijangka tidak mendapat sambutan memandangkan parti PAS tidak akan turut serta. Mungkinkah ini menjadi punca “cerita” Pengerusi perhimpunan haram BERSIH Maria Chin Abdullah menerima satu lagi ancaman ke atas nyawanya?

Ancaman tersebut dikatakan berbeza daripada yang diterima pada bulan lalu melalui sekeping gambar yang memapar seorang lelaki yang memegang pisau berdekatan ‘lehernya’. Kali ini, gambar yang dihantar menunjukkan ‘kepalanya’ telah dipancung.

Menurut Maria Chin yang dikatakan proksi Soros , memandangkan gambar tersebut begitu ngeri yang diterima melaui Whatsapp maka Maria enggan berkongsinya dengan media.

Selain Maria, gambar tiga anak lelaki beliau serta ahli sekretariat perhimpunan haram BERSIH, Mandeep Singh dan Pengerusi Persatuan Hak Asasi (Hakam) Datuk Ambiga Sreenevasan juga dipaparkan dengan ‘kepala’ mereka dipancung.

Sebelum ini Maria Chin mengakui menerima dana daripada yayasan Yahudi, George Soros ekoran pendedahan dokumen minit mesyuarat ‘Program Malaysia’ oleh Open Society Foundation (OSF) dibocorkan oleh penggodam DC Leaks.

Namun Maria menegaskan bahawa penerimaan sumbangan daripada yayasan Soros, iaitu Open Society Institute (OSI) hanya sekali sahaja di antara tahun 2010 dan 2011 yang berjumlah RM70,000. OSI adalah nama lain kepada OSF.

Secara logiknya, Maria Chin sebagai pengerusi perhimpunan haram Bersih tidak akan mengakui menerima dana dari George Soros untuk kesemua perhimpunan haram yang beliau anjurkan kerana ianya bakal memberi kesan amat negatif terhadap beliau dan pembangkang pimpinan DAP.

Maria hanya membuat pengakuan tersebut susulan kenyataan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar yang memaklumkan pihak polis telah menubuhkan satu pasukan petugas khas untuk menyemak kesahihan dokumen yang bocor mendakwa NGO tempatan telah menerima dana asing George Soros.

Walaupun Maria Chin cuba menafikan dengan hanya mengaku bahawa hanya sekali sahaja menerima sumbangan daripada yayasan Soros, iaitu Open Society Institute (OSI) namun kini Bersih dan Soros amat sinonim. Menyokong perhimpunan haram Bersih seolah-olah menyokong penyangak Yahudi George Soros.

 

10 thoughts on “Ancaman ‘Kepala Maria Chin Dipancung’ Satu Propaganda Soros?

 • November 11, 2016 at 7:43 pm
  Permalink

  Former private banker Yak Yew Chee gets 18 weeks’ jail, fine in 1MDB-related case

  Reply
 • November 11, 2016 at 10:40 pm
  Permalink

  Bodoh buludin nih mabuk sgt dgn skandal pala hotak 1mdb dia nih

  Reply
 • November 11, 2016 at 10:48 pm
  Permalink

  Ya! Pancung Maria! Pancung Ambiga! Pancung Madey! Pancung Bersih5!

  Reply
 • November 11, 2016 at 10:56 pm
  Permalink

  Buludin, so what? Just 18 weeks jail for stealing 1MDB’s money? I heard that this Yew Chee chap is a senior member of PAP? Half cousin to LGE?

  Reply
 • November 11, 2016 at 11:32 pm
  Permalink

  Manjoi,

  U ask si what?

  It is the start of falling of house of cards…..

  It confirmedv1MDB N SRC money stolen.

  Jangan alih tiang gol. This has nothing to do with lge. But najib, ketua penyamun n jho low….Yes

  Reply
 • November 12, 2016 at 12:42 am
  Permalink

  Apa salahnya kalau Soros ingin menyokong perkara yang baik-baik? Dia bukan menyokong orang melakukan rasuah, merompak, mencuri dll. Cuba terangkan sikit tang mana dia menyokong perkara-perkara yang mungkar? 🙂

  Reply
 • November 12, 2016 at 1:59 am
  Permalink

  Bos Hantu gigi jarang Soros sendiri sedang melakukan kerosakan amerika Sekarang he.he.he
  Soros suruh pengikut merusuh amerika selepas hillary clinton kalah he.he.he

  Reply
 • November 12, 2016 at 11:21 pm
  Permalink

  Buludin, cerita 1MDB dalam MALAYsia & Najib dah lama selesai. Laporan PAC yang Tony Puaka pun sign hari tu apa bendanya! Nak tunggu house of card runtuh? Kerajaan pasak tiang seri, berdiri atas kebenaran, macam mana nak runtuh…..

  Reply
 • November 12, 2016 at 11:26 pm
  Permalink

  Betul le Buludin, aku tak tipu! Yew Chee pencuri duit 1MDB tu ahli senior parti PAP, sepupu sepapat dengan LGE yang makan rasuah tu! The whole family is crooked!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *