Tidak berhak ganggu ucapan PM – Nik Abduh

Ahli Parlimen Pasir Mas, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz menegaskan, mana-mana ahli Parlimen tidak berhak untuk mengganggu ucapan pembentangan bajet oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak walaupun wujud sindiran dan kecaman ke atas pembangkang.

Katanya, pembentangan bajet adalah hari besar untuk negara dan rakyat, oleh itu ahli-ahli Parlimen perlu lebih profesional ketika berada di dewan persidangan.

“Masa untuk ahli Parlimen membahas dan menghujah bajet adalah selepas ini. Saya harap ia digunakan sebaik-baiknya oleh semua ahli parlimen tanpa membazirkan masa dengan perlakuan yang tidak profesional yang hujungnya mematikan masa dan peluang ahli-ahli Parlimen lain mengambil bahagian perbahasan dengan sempurna,’’ katanya.

Beliau berkata demikian dalam Facebook bagi mengulas tindakan pakatan pembangkang yang terdiri daripada DAP, PKR, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN meninggalkan Dewan Rakyat ketika Najib membentangkan Bajet 2017, hari ini.

Utusan

11 thoughts on “Tidak berhak ganggu ucapan PM – Nik Abduh

 • October 22, 2016 at 5:16 AM
  Permalink

  Aje bebenor Nik Abduh oooii! Elok sangat rasanya beruk2 tu keluar. Aman dewan! Ghaib terus sampai bila2 pun takpe! Siapalah agaknya yang bodoh mengundi beruk2 tu dulu……

  Reply
 • October 22, 2016 at 6:59 AM
  Permalink

  Elok sangat katak -katak dan monyet – ? tu keluar dewan.buat semak dlm dewan jer.pergi guling – guling dengan lembu – lembu bersih atas jalan,pergi syoh syoh syoh.

  Reply
 • October 22, 2016 at 12:15 PM
  Permalink

  Bagi pembangkang ,mereka berhak utk berbuat apa saja,itulah mentaliti yg mereka miliki.Sebenarnya mereka sudah tidak dapat mengawal diri dan sangat terdesak,utk menarik perhatian rakyat,tanpa mereka sedari ,bahawa perbuatan mereka ini sebenarnya kian menghakis kepercayaan dan harapan rakyat terhadap mereka.

  Reply
 • October 22, 2016 at 12:43 PM
  Permalink

  Semua negara yang mengamal demokrasi dalam pemerintahan akan ada pembangkang dan kerajaan. Pembangkang negara lain, mereka membangkang sesuatu policy, tindakan atau amalan kerajaan mereka yang tiodak mengikut cara dan kurang betul pada pandangan mereka, guna memastikan kelangsungan perjalanan pemerintahan , untuk kemakmoran negara dan akhirnya kesajahteraan rakyat mereka.

  Pembangkang kita buat apa yang mereka suka untuk jatuhkan kerajaan lalu memberi laluan pada mereka untuk memegang tampok pemerintahan. Apa yang mereka bakal beri pada rakyat, mereka tak pernah cajap, kerana mereka sendiri pun tak tahu.

  Pembangkang buloh kasap. Masok angin keluar asap.

  Reply
 • October 22, 2016 at 12:57 PM
  Permalink

  Betul tu manjoi… mrk ghaib sampai bila2 pun tak apa… tak terkudis pun kita. Siang mlm nyusahkan org, dok gebang cerita temberang, nasib rakyat semua kata p longkang, asalkan perut mrk selalu kenyang.

  Reply
 • October 22, 2016 at 1:39 PM
  Permalink

  Makin gila bila pakatan haprak di bawah madey kutty
  Tak guna yb parlimen kalau perangai mereka setaraf
  beruk sarkas! Puiiii

  Reply
 • October 22, 2016 at 2:33 PM
  Permalink

  Pakatan anwar ditubuhkan utk hukum mahathir..
  Tapi skrg dah berbaik.. sesuai bubarkan ja pakatan..
  Dan mentaliti pembangkang ialah..
  Pembangkang malaysia nak jatuhkan negara malaysia..
  Bukan nak kritik negara malaysia..

  Reply
 • October 23, 2016 at 12:00 AM
  Permalink

  yg keluar dewan ramai2 tu , eloklah mati cepat. kesian rakyat dekat kawasan mereka. dapat wakil rakyat cap sampah .

  Reply
 • October 23, 2016 at 9:20 AM
  Permalink

  Sepatutnya puak pembangkang menunjukkan kehebatan dengan mendengar pembentangan itu. Sikap itu memberi impak yg buruk pd mereka juga. Kematangan dlm kepimpinan utk tarik pengaruh rakyat.

  Reply
 • October 23, 2016 at 2:12 PM
  Permalink

  PAS ini ada kira2 ni…:-)

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.