Fitnah kembali kepada mereka..

oleh Kang Nasir

Kita sudah terlanjur diajak oleh ulama politik salafi & wahabi semakin menjauhi amalan2 islam disebabkan masing2 berlumba2 meninggikan darjat kedudukan mereka untuk dunia sehingga sanggup meletakan diri mereka dalam kalangan orang MUNAFIK lalu mengajak kita ikut sama jadi MUNAFIK.

Semoga dengan kongsian ini sedikit sebanyak mampu membuka minda sahabat dimana salah khilaf masa silam dijadikan sebagai PENGAJARAN. Mereka kebanyakanya para TAHFIZ, mustahil mereka langsung tak tahu adanya peringatan Allah yang melarang jangan mengambil kafir laknat sebagai kawan dan meninggalkan saudara mukmin apatah lagi KONON JIHAD MEMERANGI UMNO?
“Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu?”
(An-Nissa : ayat 144)

Demi mengharap REDHA KAFIR LAKNAT DAP ada saja alasan menghalalkan cara sanggup MENGAJAK SAUDARA MUKMIN JADI MUNAFIK.
“Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya; (Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).
(An Nisa’ : ayat 138-139)

Persoalanya. Tidak lengkap lagikah garis panduan yg tersedia ada dalam Quran & Sunnah? Alasan apa lagi yang mereka mahu cipta bagi menghalalkan cara selepas ini? Lihat saja kesan akibatnya ALLAH KEMBALIKAN SEGALA FITNAH2 MEREKA TERHADAP KESUCIAN AGAMA SELAMA INI.

Dari Ibnu ‘Abbas R.huma meriwayatkan bahawa Rasullulah s.a.w telah bersabda: “Sesiapa yang menyukakan manusia dengan memurkakan Allah s.w.t, maka Allah murka kepadanya dan Allah akan menjadikan orang-orang yang telah disukakannya dengan memurkakan Allah itu juga murka terhadapnya. Dan sesiapa yang telah menyukakan Allah dan menyebabkan manusia murka, maka Allah akan menyukakannya dan Allah akan menyukakan juga orang-orang yang telah dia murkakan kerana menyukakan Allah s.w.t. Sehingga Allah s.w.t akan memperelokkan dirinya pada pandangan orang-orang yang marah itu dan Allah s.w.t akan mencantikkan kata-kata dan perbuatan dirinya pada pandangan orang ramai.”
(Hadis Riwayat Tabrani)

Saya harap, Dgn kongsian ini dapatlah membuka minda sahabat2 kita yang terlanjur taat perintah DAP meninggalkan perintah dan larangan Allah kerana khuatir terlanjur KAFIR disebabkan KUFUR paling tidak SYIRIK disebabkan mengharap redha dap yg keterlaluan.

img_5477

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.