Bersih 5 : Orang Melayu Jadi Hamba DAP Lagi

Share


bersih-5

RAKYAT tahu bahawa perhimpunan haram Bersih 5 yang bakal berlangsung pada 19 November ini merupakan satu lagi medan yang digunakan oleh DAP untuk mengukur sejauh mana orang Melayu telah dapat diperbodohkan oleh mereka.

Seperti yang kita maklum, Parti Amanah Negara (PAN) merupakan “baby” yang DAP lahirkan sebagai “hamba” sepenuhnya kepada mereka. Apabila DAP gagal mengawal PAS seperti yang mereka mahukan maka mereka telah bertindak menendang PAS dari pakatan tersebut.

Bagi melahirkan kumpulan orang Melayu yang akan patuh sepenuhnya kepada DAP maka terbentuklah PAN.

Cuma kita agak keliru apabila Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad begitu yakin bahawa himpunan besar-besaran BERSIH 5 bagi menuntut peletakan jawatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada 19 November ini akan disertai oleh orang Melayu terutamanya PAS sedangkan DAP telah mengeji dan menghina PAS dengan bermacam-macam dakwaan.

Kita juga tidak cukup yakin dengan alasan Khalid Samad yang mengatakan bahawa ahli PAS juga akan turut serta kerana sejak dari dulu lagi mereka sudah diasuh kononnya untuk menolak kezaliman dan protes itu selaras dengan perjuangan BERSIH yang menuntut pilihan raya adil dan bersih walaupun mereka tidak pernah dapat membuktikan yang sistem pilihanraya kita bermasalah pun.

Tambahan pula PAS dikatakan tidak akan hadir dalam perhimpunan haram tersebut. Sebenarnya Khalid dilihat seolah-oleh cuba menyakinkan diri sendiri yang PAS akan turut serta dalam Bersih 5 apabila beliau menegaskan bahawa ianya satu cabaran bagi PAS untuk menghalang ahli mereka turun bersama ketika mereka masih “mendengar kata” DAP.

Sebelum ini, DAP dilaporkan berkata PAS harus menunjukkan komitmen tidak berbelah bahagi terhadap matlamat untuk menumbangkan BN termasuk menyertai perhimpunan BERSIH 5.

Namun setakat ini, PAS masih belum memutuskan penyertaannya dalam BERSIH 5 walaupun tarikh perhimpunan itu diumumkan. Pada himpunan BERSIH 4, Ogos tahun lalu PAS tidak mengarahkan ahlinya untuk bersama berhimpun sebaliknya hanya beberapa pimpinan sahaja yang turun.

Peringatan kepada semua umat Islam, jangan sesekali kita lupa perbezaan diantara kafir Harbi dan Kafir Zimmi. Jangan terperangkap dalam permainan Kafir Harbi yang akan merosakkan agama Islam, bangsa Melayu dan negara kita. Pastikan kita tidak menjadi hamba kepada kafir Harbi. Pilihan ditangan anda.8 thoughts on “Bersih 5 : Orang Melayu Jadi Hamba DAP Lagi

 • September 27, 2016 at 8:41 pm
  Permalink

  Orang Melayu dah terlalu ramai jadi hamba dah…usahkan jadi hamba kafir harbi, jadi hamba Indon dan Bangla pun dah banyak..

  Reply
 • September 27, 2016 at 10:54 pm
  Permalink

  lagi banyak yg jadi hamba komunis.dap.

  Reply
 • September 28, 2016 at 4:59 am
  Permalink

  …hantu dah kurang brutal nampak…

  Reply
 • September 28, 2016 at 8:41 am
  Permalink

  Tu bukan melayu tapi barua

  Reply
 • September 28, 2016 at 3:39 pm
  Permalink

  tu bukan melayu tapi kucing kurap bak kata babi sial lahanat jeff ooi…selepas berpeluh penat berjalan buat demo nanti babi sial lahanat beri kucing kurap sebotol air & sepeket nasi tak seberapa untuk dimakan tepi jalan sementara babi2 sial lahanat makan sedap2 di restoran ada aircon

  Reply
 • September 28, 2016 at 7:04 pm
  Permalink

  melayu yg jadi hamba mamak tua pun ramai skrg. tapi malu nk mengaku dgn status hamba tu , menyamar jadi pejuang rakyat . pejuang rakyat apa. pejuang balaci cita2 mamak kerala adelah.

  Reply
 • September 30, 2016 at 9:06 pm
  Permalink

  DAP, PAN, PKR, Madey & the gang dan macai2 nampaknya semakin terdesak untuk mendapatkan tenaga manusia(tapi otak lembu!) bagi menyertai demonstrasi jalanan mereka yang tiada sambutan! Kesian!….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *