FITNAH-FITNAH AKHIR ZAMAN

Share


oleh Kang Nasir

Dajal tidak ambil RASUAH, Tapi memberi umpan(rasuah) agar kalian taat akur tunduk dengan segala kemahuan dan perintahnya.

Dari Huzaifah r.a, Nabi s.a.w bersabda:
“Dajal selalu membawa air dan api. Api itu sebenarnya adalah air sejuk, sedangkan air sebenarnya adalah api. Kerana itu waspadalah kamu agar tidak celaka.”
(Hadith Riwayat muslim)

Sahabat-sahabat sedar tak? Kita sekarang sudah menghadapi akhir zaman dimana FITNAH-FITNAH sudah dijadikan seperti amal ibadah. Perkara yang benar diselindungi yg bathil & mungkar dianggap amalan mulia islam. Segalanya ini angkara KERAKUSAN NAFSU orang-orang yg berilmu dari kalangan ulama politik salafi & wahabi. Akibatnya, umat islam sengaja diajak semakin jauh dari amalan islam sehingga sengaja mendekati LAKNAT ALLAH. Kita tinggalkan dulu tentang perkara yg Allah LAKNAT hasil dari hasutan mereka.

Bukan satu dua ayat peringatan Allah dalam Quran kita dilarang bermegah dengan kehidupan dunia yang melalaikan kita. Imam Al Ghazali dlm kitab Arbain Fi Ussuluddin menggariskan BANGGA DIRI BERMEGAH DENGAN KEHIDUPAN DUNIA adalah salah satu perkara yg merosakan hati. Malangnya kita semua dihasut oleh mereka para ilmuan berjihad memburu kemegahan dunia meninggalkan amalan islam.

Inilah yg dikatakan FITNAH akhir zaman sebagaimana Rasulullah saw pesan dalam beberapa hadis mengenainya. MUSTAHIL mereka para ilmuan & ulama-ulama politik salafi wahabi tidak FAHAM peringatan Rasulullah saw tentang Hadis akhir zaman ini?

Daripada Tsauban r.a. beliau berkata, Rasulullah SAW bersabda “Hampir tiba suatu zaman di mana bangsa-bangsa dari seluruh dunia akan datang mengerumuni kamu bagaikan orang-orang yang kelaparan mengerumuni bekas hidangan mereka” Maka salah seorang sahabat bertanya “Apakah kerana kami sedikit pada hari itu?” Nabi SAW menjawab “Bahkan kamu pada hari itu terlalu ramai, tetapi kamu umpama buih pada waktu banjir, dan Allah akan mencabut rasa gentar terhadap kamu daripada hati musuh-musuh kamu, dan Allah akan melemparkan ke dalam hati kamu penyakit ‘wahan’. Seorang sahabat bertanya “Apakah ‘wahan’ itu, wahai Rasulullah?” Rasulullah menjawab “Cinta dunia dan takut mati”
(Hadis Riwayat Abu Daud)

Maka itulah sahabat-sahabat ku sekelian. Kembalilah kepada islam berpandukan Quran & Sunnah. Jauhilah hasutan-hasutan para ilmuan politik salafi & wahabi kerana mereka sendiri tidak kenal perkara yang Allah redha mana mungkin mereka akan membimbing kita hingga ke syurga?

fvgdsbgLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *