Jangan Hukum KBS Terlalu Awal, Ini Isu Tabung Sukan Berprestasi Tinggi

Share


PENYELEWENGAN DI KBS : SALAH TETAP SALAH TAPI FAKTA KENA TAHU

Tidak siapa yang sukakan penyelewengan. Apatah lagi apabila ia melibatkan wang rakyat. Akan tetapi masyarakat khususnya golongan belia diharap tidak cepat melatah dlm isu di KBS ni.

Straight to the point;

1. Dana yg diseleweng ini merupakan dana daripada Tabung Amanah Sukan. Jadi, ia tidak ada kena mengena dengan peruntukan bagi program-program pembangunan belia mahupun pembangunan sukan massa.

2. Penggunaan Tabung Amanah Sukan juga terikat kepada perbelanjaan bagi sukan berprestasi tinggi sahaja.

3. Tabung Sukan merupakan kumpulan wang amanah yang mana sumbernya diperolehi drp cukai barangan / perkhidmatan berbentuk cukai sebahagian perniagaan yg di salurkan oleh kerajaan.

4. Tabung Amanah Sukan disalurkan ke sebuah agensi KBS (dlm kes ini MSN) dan tidak melibatkan mana2 bahagian atau jabatan di kementerian. Pembayaran juga dibuat oleh agensi tersebut.

5. Segala tindakan sewajarnya telah dan sedang diambil seperti mana kenyataan media oleh Khairy Jamaluddin dan Ketua Setiausaha Negara.

Jadi, harap anda semua bertenang dan “Tidak Mengganggu Siasatan”.3 thoughts on “Jangan Hukum KBS Terlalu Awal, Ini Isu Tabung Sukan Berprestasi Tinggi

 • March 22, 2016 at 12:15 am
  Permalink

  Aku syabas pada KBS serah kes pada sprm dibandingkan guang end panggil wartawan tutup penipuan dia

  Reply
 • March 22, 2016 at 7:07 am
  Permalink

  Ini perang proksi geng Mahathir yang tak suka KJ sbb Mukhriz kalah. Ada mungkin juga.

  Reply
 • March 22, 2016 at 12:44 pm
  Permalink

  Rakyat Smart??… ini perang proksi ye? maksud awak TDM menggunakan SPRM untuk burukan KJ< begitu?…
  Aku tak tahu nak cakap apa dah… aku cuma ingat hang termakan lebih kot taik tu… orang suruh dua suap saja sekadar untuk menjadi tuli dan buta kpd segala penyelewengan dlm negara, tapi ko makan lebih 3 suap hingga menjadikan kau menyerang dgn fakta luar tabii….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *