Tawaran menarik
 di Mara Digital

Orang ramai berpeluang memiliki pelbagai gajet dan alat telekomunikasi dengan harga menarik sempena tawaran tahun baharu apabila berkunjung ke Mara Digital di sini.

Seorang pengusaha telefon bimbit, M. Khairul Ikmal berkata, ba­nyak produk baharu dengan harga yang lebih murah akan dipasarkan hanya di pusat sehenti itu.

Antara produk tersebut adalah telefon pintar seperti Elephone yang menggunakan spesifikasi tinggi keluaran Hong Kong dijual pada harga mampu milik tidak lama lagi.“Kita sebagai pengusaha amat memahami keperluan yang diingini oleh orang ramai dan dengan ke­ada­an ekonomi sekarang yang sema­kin tidak menentu, jadi ini sa­lah satu alternatif bagi pengguna.

“Zaman teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) semakin berkembang dan permintaan terhadap gajet juga semakin meningkat,” katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di sini hari ini.

Pengusaha komputer riba jenama Lenovo, Muhammad Amirul Naji Mat Jamil berkata, kedainya bukan sahaja menawarkan pelbagai pilihan terkini malah pembeli akan turut menikmati barangan percuma.

“Bermula tahun hadapan, pihak kami akan terus meletakkan harga yang terendah walaupun ada cukai barang dan perkhidmatan (GST).

“Kedai kami juga menawarkan jaminan selama dua tahun bagi mana-mana produk berbanding peniaga di tempat lain,” katanya.

Sementara itu, menurut Pengurus Cawangan Red ONE Network Sdn. Bhd. (Red One), Syamsul Nizar Jamaluddin, bagi promosi pelan pasca bayar, pihaknya menawarkan pilihan komitmen serendah RM8 sebulan.

Katanya, pengguna yang disenarai hitam oleh syarikat telekomunikasi lain juga dibenarkan memohon pelan berkenaan.

Kakitangan CMT Taqwa Resour­ces Sdn. Bhd., Muhammad Shahrul Idlan, pula berkata, pihaknya akan menganjurkan karnival selama se­minggu bermula esok dan antara tarikan yang bakal menjadi tumpuan adalah permainan bola sepak secara maya.

“Karnival ini merupakan satu ini­siatif yang terbaik untuk memberi pendedahan kepada masyarakat tentang dunia teknologi.

“Kami juga menawarkan harga istimewa bagi golongan mahasiswa yang ingin memiliki komputer ri­ba,” katanya.

Utusan

2 thoughts on “Tawaran menarik
 di Mara Digital

 • January 1, 2016 at 11:03 AM
  Permalink

  tahniah Mara Digital. saya teringin sangat nak ke sana tapi apakan daya terlalu sibuk dengan kerja. InsyaAllah bila ada kelapangan masa

  Reply
 • January 2, 2016 at 7:23 AM
  Permalink

  macai pembangkang yg melayu sokonglah peniaga bumiputra dan rebutlah beli belah di mara digital.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.