Dana RM 2.6 Billion: Sperma Sahih Jumpa Dalam Dubur Ada Orang Tak Percaya, Inikan…

TAN_SRI_APANDI_ALI_AGC_PUTRAJAYA_13102015_TMIKAMAL_ARIFFIN_04

PEGUAM Negara sebentar tadi mengesahkan bahawa tidak ada kes yang boleh dikenakan terhadap Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung dana politik berjumlah USD681 juta yang diterima beliau pada tahun 2013.  Dari jumlah tersebut hanya beberapa puluh juta sahaja yang digunakan, bakinya, USD620 Juta dipulangkan semula kepada penderma.

Yang kini disahkan ahli keluarga kerabat diraja Arab Saudi, bukan duit 1MDB pun seperti kata pembangkang dan sekutu mereka Tun Mahathir.

Jadi fasa perbincangan isu yang berkenaan berubah 360 darjah.  Ia bukan lagi tentang fakta tapi lebih kepada apa “aku nak percaya sahaja”.  Di Malaysia ini itulah yang biasa terjadi, DNA asal sperma sahih jumpa dalam dubur pun ada orang tak percaya, apa sangat isu sumbangan politik macam ini.

Sementara ada yang lega dan fikir isu ini dah selesai, tapi dengan segelintir orang yang tidak peduli halal haram, syurga ke neraka, percayalah pengesahan oleh Peguam Negara hari ini tak akan sunyi dari menjadi topik perbincangan dari dinding ke dinding, dari kumpulan ke kumpulan dan dari twit ke retwit.

Puak-puak ini akan kembali beramal kepada konsep, percaya apa yang mereka nak percaya sahaja, iaitu Najib salah dan mereka betul, apa sebab mereka betul?  Itu hanya mereka dan mereka sahaja yang tahu.  Kita yang normal dan waras dalam berfikir ini tak  boleh nak fikir macam mereka.

Kalau puak ini ada bukti kenapa Peguam Negara salah, sila kemukakan.  Orang yang menyiasat di SPRM itu pun masih hidup lagi, begitu juga bekas Peguam Negara, pun masih ada walaupun tidak sihat.  Cakap pasal bekas Peguam Negara, janganlah kata keadaan mungkin berubah kalau beliau masih Peguam Negara hari ini kerana kalau tak direhatkan pada hujung Julai 2015 pun, kontrak perkhidmatannya akan tetap tamat pada Oktober 2015.

Hari ini sudah Januari 2016.

Adamyan

Hidup mesti berprinsip

6 thoughts on “Dana RM 2.6 Billion: Sperma Sahih Jumpa Dalam Dubur Ada Orang Tak Percaya, Inikan…

 • January 26, 2016 at 2:29 PM
  Permalink

  Tak tau la apa nak kata..unbelievable..kes sperma dgn duit samun kau pegi banding…beza sperma disiasat secara forensik…yg duit nie mana ada forensik audit…lagipun apasal pulang balik…banyak tuuuuu? bagi je la kat umno sebab nak lawan isis.

  Reply
 • January 26, 2016 at 3:06 PM
  Permalink

  Cuba cek jubor ayam itu ada Dara lagi atau tak. Dan kote ayam bekok bahagian depan seperti v atau tak ‘ada berani ke ayam. Aku yakin ayam mesti golongan peliwat dap itu.
  Sprm dengan forensik beza ayam semua orang tahu.

  Reply
 • January 26, 2016 at 4:43 PM
  Permalink

  Ungkapan yang terpilih disini ialah mereka semua itu hanya percaya pada benda yang mereka nak percaya, suka percaya, akan percaya…. sahaja. Mereka tak akan ambik selain daripada itu.

  Reply
 • January 27, 2016 at 11:11 PM
  Permalink

  Sperma dlm dubur aku percaya
  Mamat gay dlm penjara punya.
  Bagus la dier dlm penjara. Harap dier insaf.

  Bab derma ni.. Kurang pecaya lah…
  Padahal royal saudi tu punyer la kamcing dgn mamat gay tu.
  Sampai madey pun tak dapat jam omega.
  Tapi apsal mamat gay tak dapat derma dulu?

  Alih alih ahjib dapat derma. Masuk personal acc lagi….
  Hehehehe
  Kasi dedak la kat aku… Mungkin aku leh cuba kasi pecaya kot
  Hehehehe
  Dedak kasik spin satu hehehe

  Reply
 • January 28, 2016 at 12:20 PM
  Permalink

  DASAR DAP DAN MELAYU DI GULA GULAKAN , DAH TAHU NUAT TAK TAHU, YANG PENTING DUIT KOCEK PENUH , HARAMJADAH PEMBANGKANG

  Reply
 • January 28, 2016 at 12:24 PM
  Permalink

  DI SEBABKAN BERPOLITIK DAP BURUK BUEUKKAN NAMA MALAYSIA KE ALAM GLOBAL, TENGOK SAJA MALAYSIAKINI YANG BAHALOL ASYIK MEMPERSENDA PM MELAYU, BOSS MEREKA SEMUA NYA BAGUS, [LR , TIAN CHUA PUN SAMA, PUNCA MERUDUM EKONOMI MALAYSIA, WANG RINGGIT MALAYSIA D SEBABKAN KUAT BERPOLITIK PIHAK PEMBANGKANG

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.