6 thoughts on “BARUA DAP

 • January 31, 2016 at 5:45 PM
  Permalink

  Mat Sabu memang barua dari dulu,kini dan mungkin selamanya. Mat Sabu dikenali sebagai penentang kerana tak pernah sekali dalam hidup Mat Sabu menyokong kerajaan, baik dasarnya atau pemimpinnya.Menentang memang synonym dengan Mat Sabu. Membangkang Mat Sabu dan Mat Sabu itu membangkang. Pendek kata tidak terlebih kalau kita katakan Mat Sabu ialah setan yang boleh kita nampak. Setan yang boleh dilihat lebih senang handle kerana kita nampak dia berdiri, bergerak dan bertindak.

  Dikhabarkan kini Madey telah bergerak kedalam masyarakat Cina. Berjumpa kaum Cina berkempen suruh mereka undi pembangkang PRU depan. Madey sebelumnya memang kutuk habis orang Cina kini dia bersedara dengan cina untuk tumbangkan BN supaya PM Najib yang enggan berhenti diberi pengajaran.

  Dalam hal ini pulak Madey jadi malaikat yang ghaib tak boleh nampak. Pada kita sebagai rakyat, apa juga alasan Madey, dia sekarang sedang mengkhianati segalanya. Madey mengkhianati bangsanya, negaranya, agamanya dan segala2nya, kerana marahkan PM Najib seorang. Madey bakar kelambu kerana marah nyamok seekor.

  Apakah Mat Sabu lebih baik dari Madey dalam konteks tindak tanduk mereka. Kita tak kata Mat sabu lebih tapi kita nak katakan bahawa Madey lebih hampas dari segala hampas kerana dengan tindakan itu Madey kita lihat sudah jadi seorang pendendam yang maha agong.

  Reply
 • January 31, 2016 at 6:28 PM
  Permalink

  belum perintah kafir2 laknat sudah cuba campuri urusan agama islam..kalau pembangkang perintah tak tau apa akan jadi..malapetaka bg org melayu yg akan jadi proksi kafir2 laknat..

  Reply
 • January 31, 2016 at 10:35 PM
  Permalink

  Mat sabu ni lena ke tidur mlm2

  Reply
 • January 31, 2016 at 11:36 PM
  Permalink

  Hak a lena tido dia…siapa mali ini mlm..hehehe

  Reply
 • February 1, 2016 at 9:44 AM
  Permalink

  “Pada kita sebagai rakyat, apa juga alasan Madey, dia sekarang sedang mengkhianati segalanya. Madey mengkhianati bangsanya, negaranya, agamanya dan segala2nya, kerana marahkan PM Najib seorang. Madey bakar kelambu kerana marah nyamok seekor.”…..
  kerajaan Melayu Melaka dulu kala tumbang pun di sebabkan khianat oleh seorang pembesar yg berdarah Mamak juga…. Datuk Syahbandar Melaka iaitu Raja Mendeliar (keturunan Keling, peranakan India Singapura)di bantu oleh si Kitul ber darah melayu…

  Reply
 • February 3, 2016 at 5:18 PM
  Permalink

  Raja Mendeliar Moden . . . sudah menguasai empayar Malaysia sejak 34 tahun yg lalu . . . Mukhriz itu saja diperlukan untuk menjaga khazanah mereka. . .

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.