Masyarakat perlu bangkit menolak, kecam DAP

Ma­sya­rakat perlu bangkit dengan menolak serta mengecam DAP yang selama ini tidak sensitif dalam melontarkan pandangan terutamanya apabila melibatkan kaum Melayu dan agama Islam.

Presiden Persatuan Belia Islam Nasional (Pembina), Ibrahim Mohd. Hasan berkata, sekiranya rakyat mula menunjukkan bantahan terhadap DAP, kepemimpinan parti pembangkang itu pasti tidak berani untuk mengkritik mana-mana isu yang melibatkan orang Melayu dan Islam.

Katanya, selama ini DAP seolah-olah tidak gentar dalam mengeluarkan kenyataan memandangkan tiada sebarang tindakan daripada masyarakat mahupun kerajaan, malah mereka hanya perlu menarik balik serta memohon maaf dan masalah tersebut pasti dilupakan.

“Oleh sebab itu, rakyat perlu menolak kepemimpinan DAP pada pilihan raya akan datang. Dalam masa yang sama, kerajaan juga perlu mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang tidak sensitif dalam isu perkauman dan agama.

“Kita sangsi dengan DAP, ke­sungguhan mereka untuk membawa masuk atlet peluncur angin Israel untuk bertanding dalam satu kejohanan di Malaysia menjadi tanda tanya. Apakah ada agenda di sebaliknya,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini.

Beliau mengulas kenyataan DAP Perak baru-baru ini yang membantah langkah Kementerian Belia dan Sukan menafikan visa dua peserta luncur angin dari Israel yang dijadualkan men­yertai satu kejohanan di Langkawi semalam.

Sementara itu, Pengerusi Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (Pembela), Mohamed Hafiz Mohamed Nordin berkata, DAP sebenarnya tidak layak untuk menyertai politik dalam negara ini kerana terlalu biadab dan akan merosakkan sistem demokrasi negara.

Katanya, sikap kerajaan yang selalu berlembut dengan kesalahan yang dilakukan oleh kepimpinan DAP menyebabkan perkara tersebut sering berulang-ulang.

“Saya kesal dengan kerajaan kerana hingga sekarang tiada tindakan yang diambil. Jika kesalahan yang sama tidak dihalang, kita bimbang mereka akan berjaya menyebarkan fahaman seolah-olah Israel tidak kejam.

“DAP patut malu bertindak sedemikian memandang parti tersebut belum lagi sah mengikut undang-undang negara,” katanya.

Utusan

2 thoughts on “Masyarakat perlu bangkit menolak, kecam DAP

 • December 30, 2015 at 12:08 PM
  Permalink

  Memang pun dari dulu rakyat Malaysia mmg menolak DAP sial ni. Hingga disuatu ketika parti ini kelihatan sungguh tidak bermaya dalam arena politik tanahair.

  Namun, hasil perkahwinan dgn PKR dan PAS, DAP celaka ini membina momentum utk menyerang dan memusnahkan banyak kubu2 BN dlm PRU12 dan PRU13.

  Manakan tidak, dua org General Perang Negeri, Ali Rustam di Melaka dan Noh Mohd di Selangor, terkangkang tewas kpd pihak PR.

  Tsunami undi Cina berlaku lebih hebat hingga MCA terkincit2 menahan malu dan parti GERAKAN cuma menanti keranda mereka dipalam dgn paku terakhir.

  Desakan mereka utk memansuhkan ISA, DIDENGAR oleh Najib.
  Dengan penuh semangat serta laungan utk ketelusan demi keharmonian,Najib memansuhkan satu2nya benteng terakhir, kesejahteraan agama dan budaya, keharmonian masyarakat dan keselamatan negara.

  Maka bermulalah keceluparan DAP bedebah ini menghina dan memperlekeh agama Islam, maruah org Melayu dan perlembagaan negara. Konon kata pengganti ISA lebih mujarab, tetapi nampaknya hanya diguna utk menahan org yg membuat repot dan teguran mengenai 1MDB.

  Kemusnahan ISA telah memuncakkan api perkauman, rasa tidak selesa, rasa tidak hormat dan menyebabkan hubungan antara kaum semakin rapuh. Siri himpunan Bersih telah menjadi semakin tidak terkawal.

  Himpunan Si Baju Merah cuba meredakan keadaan dgn memberi beberapa amaran seperti mengingatkan kaum Cina bahawa mereka adalah spesis pendatang, mendesak kerajaan menutup SJKC dan menggugut akan menutup Petaling Street.

  Himpunan Baju Merah diakhiri dgn membuat resolusi, dengan resolusi terkenalnya di nombor 14, MEMINTA NAJIB,KEMBALIKAN SEMULA ISA.

  Inilah lawak paling meletup utk tahun 2015.

  Resolusi si Baju Merah tidak sia2.

  Dalam himpunan parti GERAKAN, Najib telah memansuhkan ‘taraf’ pendatang kepada org2 Cina dan mengangkat mereka sebagai bertaraf ANAK WATAN.

  Najib juga berjanji akan mempertahankan SJKC dan tidak sesekali akan menutupnya.

  Kerajaan pula, akan menaik taraf Petaling Street supaya lebih mesra pelancong berikutan ‘lawatan mesra’ duta China ke kawasan tersebut.

  Inilah hasil diplomasi, transformasi, diskusi dan entah apa kejadah ‘si’ lagi antara Najib dengan pembangkang khususnya DAP bangsat.

  Rasa2nya wajib kepalanya, dihempuk saja dgn kerusi.

  Reply
 • December 30, 2015 at 1:20 PM
  Permalink

  Itulah konsep UBAH dapigs sebenarnya iaitu mengubah tanah-tanah milik pribumi menjadi milik mereka dan monopoli perniagaan serta menyingkir rakyat marhaen ke ‘hutan’, seterusnya UBAH malaysia jadi ‘Zionis friendly’

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.