1MDB Buka Syarikat Penerbangan Pula, Macam-macam Gila Sekarang

Khabar angin bertiup kencang sekarang ialah pembabitan syarikat paling popular di Malaysia, 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) dalam industri penerbangan. Ini menimbulkan polemik sama ada syarikat ini terbabit dalam satu lagi urusniaga yang boleh menjadi kontroversi.

Namun 1MDB hari menafikannya.

1MDB merujuk kepada catatan palsu dalam Wikipedia dan maklumat palsu yang tersebar di media sosial berkenaan permulaan dan operasi apa yang didakwa sebagai “1MDB Airlines Berhad”.

Kami mengesahkan bahawa 1MDB tidak memiliki sebarang syarikat yang mempunyai nama tersebut atau menjalankan sebarang operasi berkenaannya.

Semenjak Februari 2015, 1MDB telah mengesahkan bahawa ia tidak akan menjalankan pelaburan ataupun perniagaan baharu dan hanya memfokus kepada pelaksanaan pelan rasionalisasinya.

Kami memohon agar orang ramai mengabaikan maklumat palsu ini dan tidak terpedaya oleh pihak-pihak ketiga yang mendakwa bertindak bagi pihak 1MDB dalam hal ini.

12 thoughts on “1MDB Buka Syarikat Penerbangan Pula, Macam-macam Gila Sekarang

  • December 18, 2015 at 2:39 PM
    Permalink

    Nafikanlah beratus kali pun, geng pakatan tetap percaya. Otak kat lutut.

    Reply
  • December 18, 2015 at 3:45 PM
    Permalink

    Apa2 pun makan dedak dulu

    Reply
  • December 18, 2015 at 6:46 PM
    Permalink

    Kalau bab 1 mdb ini , yang selalu buat jerja fitnah adalah puak mahathirsm

    Reply
  • December 18, 2015 at 8:00 PM
    Permalink

    Wahai Jebon yang serba tongong…..

    Kalau benarlah Najib melakukan rasuah,pecah amanah & salahguna kuasa sila laporkan ke SPRM untuk dibuka fail siasatan. Jangan lupa bawa semua bukti & dokumen yang soheh sebagai eviden pendakwaan & penghakiman.

    Setakat heboh berdasarkan dengar cakap/hearsay baik tak payah…menghabihkan bogheh yo….!!!!

    Reply
  • December 18, 2015 at 8:41 PM
    Permalink

    Mamak Kutty punca masalah Negara.

    Reply
  • December 18, 2015 at 11:47 PM
    Permalink

    Audit Akaun 1mdb ditgguh lg??ape kes?? 1mdb pindhkn wang ke syarikat yg hampir sama nama dgn Aabar? Betul ke ni? 1mdb kna cpat2 buat statemnt btulkn hal ni..xpun saman…oh hari selasa. Selasa bila tu?

    Reply
  • December 19, 2015 at 9:42 AM
    Permalink

    Hahahaha
    Nama aje sama tapi lain

    Petrosaudi palsu
    Ipic palsu
    1mdb tak kecoh plak

    terang terang tipu

    Hhahahhahahah ape kter pemakan dedak
    Aku tunggu ni

    Reply
  • December 19, 2015 at 4:02 PM
    Permalink

    kita makan dedak lagi…

    Reply
  • December 19, 2015 at 7:40 PM
    Permalink

    Hang memang kelakar la rockers

    Mana kutu kutu makan dedak ni
    Aku tunggu ni
    Aper dier org nak spin plak nih

    Reply
  • December 20, 2015 at 12:12 AM
    Permalink

    Hahaha

    Punyalah pengecut MYKMU, habis komen aku kena delete.

    Tapi admin silap,tiba2 je nama aku disebut dek bangKano.

    Mmg sahih, penjilat2 Najib dah gelabah puyuh.

    Reply
  • December 20, 2015 at 3:02 AM
    Permalink

    Bab ni…`kununnya ada syarikat penerbangan’, aku pun tk percaya…ni umpama false flag lah…nk mengelirukan orang ramai yg `kununnya di fit ah’….boleh lah dapat simpati penyembah `Pahlawan Bugis’. Tektik basi ni..he he
    Tapi kalau bab bab sebelum ni…sampai berjanggut tunggu jawapan. Itu pun nampak jer macam jawapan, tapi bukan jawapan 🙂

    Reply
  • December 20, 2015 at 1:31 PM
    Permalink

    Dedak sudah makan habis
    Kasi kokok la..
    Mana pemakan dedak ni… Ishhh
    Sunyi sepi….. Tak nak spin ker?
    Hehehehehehe

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.