Pengguna Twitter Dibuli Lim Guan Eng

alliscia tan twitKetika ini, ramai di kalangan masyarakat Tionghua tidak berpuas hati dengan cara pentadbiran Ketua Menteri Lim Guan Eng menguruskan wabak “anjing gila” yang sedang melanda Pulau Pinang ketika ini.

Tidak sekadar di kedai kopi, di laman media sosial juga menyaksikan tentangan terhadap kezaliman Lim Guan Eng itu. Alice Tan, gadis genit dari Pulau Mutiara telah mengkritik cara Lim Guan Eng berhubung pengawalan wabak berkenaan di laman media sosial Twitter.

Dengan “mentioning @cmlimguaneng”, Alice berharap untuk mendapat jawapan langsung dari ketua menteri tersebut, namun hampa. Tanpa diduga, Alice pula mendakwa akaun Twitternya “diganggu dan diserang” pula oleh “pejuang siber” atas arahan Lim Guan Guan berpunca dari tweet yang “menyentuh” Lim Guan Eng.Sudahlah tidak menjawab soalan-soalan yang diutarakan oleh Alice, Lim Guan Eng seolah-olah bukan hanya merestui “serangan” RBA ke atas gadis genit ini, malah memberikan isyarat untuk mempertingkatkan serangan apabila membuat “printscreen” terhadap status Alice di laman Twitter dan dimuatnaik ke laman rasmi Facebook Ketua Menteri Pulau Pinang.

alliscia Tan

Yang pasti, Alice bakal dikecam, dihina dan dimaki dengan rakus oleh RBA dan Lim Guan Eng tidak perlu untuk menjawab persoalan-persoalan yang telah dilontarkan oleh Alice sebelum ini.

Benarlah kata-kata dari seorang yang pernah bersama RBA, bahawa serangan RBA bukan sahaja berkenaan isu semata, tetapi juga bersifat “character assassination” ke atas mana-mana individu yang tidak sependapat dengan Lim Guan Eng dan DAP.

Penulis tidak akan terkejut jika mereka (RBA) akan serang Alice habis-habisan sehingga ke peringkat yang boleh memudaratkannya, samada dalam soal kewangan atau keselamatan.

6 thoughts on “Pengguna Twitter Dibuli Lim Guan Eng

 • September 28, 2015 at 12:47 PM
  Permalink

  Aiyoooo, LGE tot he really is a Tokong meh… WTF he think he is?

  Reply
 • September 28, 2015 at 3:38 PM
  Permalink

  bila digigit anjing yg mempunyai wabak anjing gila baru dia tau……..
  aku tak faham apa tujuan mykmu menyiarkan petikan di atas………..apa motif……….apa yg LGE buat hanya mengikut nasihat pakar….ataupun penulis mempunyai cara yg lebih baik….boleh kongsi bersama……kalau tak apa baik dia diam saja……asyik cakap-cakap politik…………

  Reply
 • September 28, 2015 at 4:50 PM
  Permalink

  tiada motif, penulis sekadar melaporkan apa orang cina kata bahawa lim guan eng merupakan seorang yang zalim…tak patut le kan lim guan eng membenarkan anjing pembawa penyakit rabbies dibunuh tapi lim guan eng pelihara anjing kurap boleh pula…orang Islam terutama orang PAS melihat anjing kurap itu ada juga membawa penyakit

  Reply
 • September 28, 2015 at 5:06 PM
  Permalink

  “i love doggies”

  yeah, every men love doggies much more than you Alice

  Reply
 • September 28, 2015 at 5:27 PM
  Permalink

  Should be ‘every man” not “every men”

  Reply
 • September 28, 2015 at 5:53 PM
  Permalink

  well, now of these days people are saying every man’s…i guess they’re both correct now but if you want to be more precise, i would say every men’s because we’re talking about more than one man…every men’s doesn’t mean ‘anak selangor’ is included, maybe he’s a khunsa…hahahahaha

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.