Ihsan Perdana Nafi Pindahkan Wang Ke Dalam Akaun Najib

Ihsan Perdana Sdn Bhd hari ini menafikan ada memindahkan wang ke dalam sebarang akaun individu termasuk milik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Pengarah Urusannya Datuk Dr Shamsul Anwar Sulaiman berkata dakwaan bahawa syarikat itu memindahkan wang untuk program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) ke dalam akan peribadi Najib adalah tidak berasas.

“Dakwaan itu adalah tidak berasas dan merupakan pembohongan … saya menafikan sekeras-kerasnya sebarang pemindahan wang ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri seperti didakwa dalam laporan media,” katanya dalam satu kenyataan Jumaat.

Syarikat Ihsan Perdana yang melaksanakan program CSR untuk Yayasan Kebajikan 1Malaysia Development Bhd (1MDB), telah disebut dalam satu artikel oleh Wall Street Journal (WSJ) hari ini.

Artikel itu mendakwa hampir US$700 juta dana daripada 1MDB masuk ke dalam akaun peribadi Najib dan Ihsan Perdana adalah antara syarikat yang terlibat menurut penyiasat yang tidak dinamakan.

Dr Shamsul Anwar dalam menafikan dakwaan itu berkata projek CSR yang dilaksanakan Ihsan Perdana diaudit sepenuhnya.

— BERNAMA

One thought on “Ihsan Perdana Nafi Pindahkan Wang Ke Dalam Akaun Najib

  • July 4, 2015 at 11:47 AM
    Permalink

    inilah agenda barat, bila melihat sesebuah organisasi itu membantu menaikkan syiar islam dan rakyat marhaen, mula mereka menyerang, Peranan bekas Perdana Menteri ke 4 pasti ditagih bagi menguat lagi hujah mereka tanpa bukti ini

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.