Mat Sabu akan tubuh parti politik baharu

Gerakan Harapan Baru (Harapan Baru) akan menubuhkan sebuah parti politik Islam baharu untuk menganggotai pakatan pembangkang dalam masa terdekat.

Pengerusinya, Mohamad Sabu berkata, gerakan tersebut akan mengadakan program jelajah ke seluruh negara mulai penghujung bulan ini hingga akhir bulan depan.

“Islam yang diperjuangkan bukannya dalam bentuk slogan, emosi dan sentimen tetapi sebagai satu tawaran ‘rahmat dan keadilan’ yang memberi kesejahteraan untuk rakyat dan menjamin kemakmuran negara,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

UTUSAN ONLINE

4 thoughts on “Mat Sabu akan tubuh parti politik baharu

 • July 14, 2015 at 3:20 AM
  Permalink

  Bravo…
  Pakat2 cop jawatan…smentara blum ramai yg joint..
  Yg kemudian joint…bleh jadi ketua cabang,ranting…
  Cepat..cepat…jawatan utk dilelong…

  Reply
 • July 14, 2015 at 5:10 AM
  Permalink

  Selama ini duduk timbalan dalam pas buat apa.makan babi dgn lge dan tak tahu pas itu parti apa? Apa matlamat pas.

  Reply
 • July 14, 2015 at 2:11 PM
  Permalink

  Biarlah mereka tubuh parti baru,supaya mereka kenal siapa mereka sebenarnya.Selama ini mereka tak tahu ,mereka sangka mereka yg hidupkan Pas,bukan Pas yg populerkan mereka.Cuma harap sangat mereka tak guna nama Islam,kerana mereka adalah alat parti yg tentang hukum Islam dan penyokong individu yg buat kerja di kutuk Islam.Kalau mereka guna juga,aku doakan supaya Allah beri hukuman setimpal kepada mereka ,kerana sudah teentu mereka gunakan Islam utk memanipulasi pemikiran umat Islam ke arah liberal.

  Reply
 • July 15, 2015 at 11:18 AM
  Permalink

  Anak Nik Aziz smlm ckp Dewan Pemuda PAS mengucapkan selamat tinggal kepada golongan2 parasit ini. Akhirnya perjuangan Hassan Ali terbukti jua. Ambillah ikribar yg berlaku pd PAS akibat diresapi golongan2 liberal ini. UMNO dan PAS harus bersatu meluluskan rang undang2 hudud secepat mungkin.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.