Jatuhkan Najib Razak: Akhbar Satar dan TI-M Terbabit?

Kenyataan Presiden Transparency International Malaysia (TI-M), Akbar Satar bahawa penyiasatan ke atas 1 Malaysia Development Berhad berakhir dengan rombakan kabinet dan beberapa perubahan politik dalam negara menimbulkan pertanyaan sama ada mereka terbabit dalam konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak.

Ini bukan tuduhan bersifat paranoid atau takut bayang-bayang. Tetapi kita tidak dapat bayangkan kenyataan TM-I kepada Malaysiakini.com langsung tidak menunjukkan sebarang nilai logik dalam membuat kesimpulan.

Beliau memberi tiga sebab mengukuhkan hujahan beliau:

(1) The sacking of attorney-general Abdul Gani Patail who was involved in the investigation by the special task force; (Pemecatan Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail yang terbabit dalam penyiasatan pasukan petugas khas).

Hujah pertama sangat jelas mengelirukan dan merupakan pembohongan. Peguam Negara bukan sebahagian daripada pasukan petugas khas untuk menyiasat apa yang didakwa sejumlah USD 700 juta wang 1MDB dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri.

Pada 15 Julai 2015, Pasukan Petugas Khas (PPK) telah pun mengeluarkan kenyataan bahawa mereka hanya dianggotai oleh Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti Akhtar Aziz, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dan Ketua Pesuruhjaya, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Abu Kassim Mohamed.

PPK menjelaskan siasatan kes hanya dikendalikan oleh SPRM, Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Bank Negara Malaysia (BNM) sebagai agensi penyiasat yang berkaitan.

Mereka hanya merujuk kepada Peguam Negara dalam hal membabitkan undang-undang.

ii. The appointment of new Special Branch chief Mohamad Fuzi Harun and a fire in Bukit Aman where purported “unimportant” documents were destroyed (Pelantikan Ketua Bahagian Perisikan yang baharu Datuk Mohamad Fuzi Harun dan kebakaran di Bukit Aman yang kononnya membabitkan dokumen “tidak penting ” telah musnah) ; dan

Hujah Kedua TM-I sangat tidak bertanggungjawab dan bersifat mewujudkan fitnah. Akhbar mengelirukan masyarakat walaupun sebagai bekas penganalisi jenayah beliau tahu siasatan 1MDB dan tuduhan akaun peribadi PM dikendalikan oleh Bahagian Jenayah Komersial dan Ketua Polis Negara.

Justeru apa kena mengena pertukaran Ketua Perisikan PDRM dengan siasatan jenayah komersial. Bukankan ini menunjukkan niat jahat TM-I?

Lebih memalukan beliau memasukkan kebakaran di Bukit Aman semalam bagi menimbulkan persepsi suatu perancangan memusnahkan fail siasatan 1MDB sedangkan Ketua Polis Negara sendiri menyatakan yang terbakar hanya di bahagian koridor dan membabitkan buku-buku lama.

(3) The appointment of four out of the 13 PAC members, including its chairperson, into the government (Pelantikan empat daripada 13 ahli PAC termasuk Pengerusi ke dalam kerajaan)

Hujahan Akhbar Satar bukan sahaja lemah, malah bersifat prejudis, berat sebelah dan kebudak-budakkan. Bagaimana pelantikan 4 daripada 13 orang ahli PAC boleh menjejaskan siasatan sangat mengelirukan. Ada lagi 9 orang termasuk dari pembangkang berada dalam PAC untuk mendengar siasatan tersebut.

Ini termasuklah Timbalan Pengerusi PAC merupakan Ahli Parlimen veteran dari DAP, Dr Tan Seng Giaw.

Malah empat orang ini ialah Ahli Parlimen BN yang sering dituduh menyebelahi kerajaan. Apa beza mereka atau orang lain?

Alasan yang diberikan oleh Akhbar Satar sangat lemah, palsu dan bertujuan mengelirukan rakyat. Ini sekaligus akan mewujudkan rasa syak wasangka umum kepada Perdana Menteri dan kerajaan.

Adakah beliau turut berkomplot untuk menjatuhkan Perdana Menteri Mohd Najib Tun Razak atau beliau dibayar untuk membuat kenyataan seperti itu?

Jika ia kesimpulan yang datang dari hati nuraini beliau, maka ada sesuatu tidak kena dengan cara bekas penganalisis jenayah ini berfikir. Berapa banyak nasihat yang salah telah beliau berikan sebelum ini? -MYKMU.NET

59 thoughts on “Jatuhkan Najib Razak: Akhbar Satar dan TI-M Terbabit?

  • July 30, 2015 at 1:47 PM
    Permalink

    Saya gembira Gani Patail@kaum mamak Kutty dh berambus digantikan Melayu tulen. #SingkirkanMamakKutty.

    Reply
  • July 30, 2015 at 1:51 PM
    Permalink

    Sabotaj dan fitnah Dajjal di akhir zaman amat dahsyat dan Najib adalah contoh terbaik. Semoga beliau tabah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 1:52 PM
    Permalink

    #SingkirkanKJ!!!

    Reply
  • July 30, 2015 at 1:54 PM
    Permalink

    Tu dia, siapa sahaja yang pertikaikan pasal 1MDB, yang pertikaikan integriti Najib yang mengganggu siasatan kes penyelewengan dia dalam 1MDB itu akan dianggap berkonspirasi nak menjatuhkan Najib, saya tak tahulah nak dikatakan apa lagi dengan orang yang macam ini, dia tak gunakan akal dan otaknya untuk fikri, kerana pemikirannya adalah CASH IS KING!

    Lepas ni mak cik jual nasi lemak dan mak cik jual goreng pisang berbincang pasal isu 1MDB pun akan dituduh sebagai pihak yang berkonspirasi untuk menjatuhkan Najib, tu dia, balaci Najib dan mula berfikiran bodoh sampai tak tahu berfikir dengan waras.

    Reply
  • July 30, 2015 at 1:56 PM
    Permalink

    Ni sekor gi….nama je semangat dato’ haron….species melayu terover….hehehehe…tunggu nanti akan ada lagi menyusul.

    Reply
  • July 30, 2015 at 1:59 PM
    Permalink

    Yes!!! CASH IS KING. Itu sbbnya Mamak Kutty mampu memerintah 22 tahun disokong pelbagai kroni2 bukan Melayunya. Segala kemelut ini berpunca apabila kroni2 tersebut sudah x mampu berkuasa spt dulu dan kemelut ini diorkestrakan kepada rakyat demi membolehkan rejim dahulu kembali berkuasa.

    Reply
  • July 30, 2015 at 1:59 PM
    Permalink

    Apa kena mengena dengan bangsa dalam sesuatu perkara wahai Semangat Dato’ Haron? Malahan macam melayu tulen jadi barua kongsi gelap ainaya bangsa sendiri amacam? Itulah bila jenis bodoh berbicara, semuanya yang dibicarakannya hanyalah perkara bodo sahajalah.

    Najib contoh terbaik konon, terbaik kepala lutut sahajalah. Hingga kini Najib takut nak menafikan bahawa dia menyonglap wang RM 2.63 bilion itu, malahan dia juga tak menafikan dia pernah buka dua buah akaun di AmBank beberapa bulan sebelum PRU 13 dan menutupnya beberapa bulan selepas PRU 13. Malahan Najib juga tak dapat menjelaskan mengenai pelaburan RM 15.4 bilion oleh 1MDB yang mana pelaburan itu diluluskan oleh Najib, apakah jenis pelaburan yang dibuat di dalam pelaburan melibatkan RM 15.4 bilion di dalam Aabar Deposit, Brazen Sky, dan GIL Funds itu? Apakah bidang pelaburannya, higgan kini Najib tak jawab, contoh terbaik lubang bontot sahajalah.

    Blah la Semangat Dato’ Haron konon, kau semangat penyamun sahajlah, menyokong penyamun seperti Najib dan kuncu-kuncunya itu.

    Sedarlah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:03 PM
    Permalink

    #TolakRejimMamakKutty

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:04 PM
    Permalink

    Tu dia, Semangat Dato’ Haron dah jadi semangan hantu penanggal, merapu yang bukan-bukan, tak pasal-pasal 1MDB yang ditubuhkan pada tahun 2009 dibabitkan dengan Tun Dr. Mahathir pula.

    Hoi Semangat Dato’ Haron, kononnya 1MDB beli IPP untuk kurangkan taraf elektrik pasal apa tak kurang tarif elektrik higga sekarang ini?

    Malahan anak syarikat 1MDB Edra Global Energy melobi untuk dapatkan projek membina stesen janakuasa Jimah Timur 3B, kononnya untuk menurunkan kadar tarif elektrik, tapi pasal apa hingga kini projek Jimah Timur 3B tu masih tak berjalan? Tapak projek pun tak ada lagi, apa kejadahnya semua ini? Malahan mana perginya wang Edra Global Energy untuk bina projek berkenaan kerana sekarang ini mereka terpaksa ‘jual ekuiti’ dalam projek berkenaan kepada TNB sedangkan hakikatnya TNB dipaksa melabur dalam projek berkenaan kerana Edra Global Energy tak mampu nak jalankan projek berkenaan.

    Lihatlah tak pasal-pasal TNB pula yang dijadikan mangsa, selepas sebelum itu Tabung Haji, FELDA, FELCRA, KWAP, KWSP dan banyak lagi badan berkanun dan GLC yang dijadikan mangsa kerana nak cuci taik yang dibuat oleh 1MDB yang mana tukang beraknya adalah Najib dan kuncu-kuncunya.

    Sedarlah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:09 PM
    Permalink

    Sedarlah atas penipuan dan konspirasi mamak kutty dan kroni2nya. Beliau adalah pakar konspirasi sejak zaman Tunku lagi. Lindungilah negara ini dari dijajah rejim mamak kutty lg.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:11 PM
    Permalink

    Rejim mamak kutty konon, adalah Tun Dr. Mahathir bersikap zalim seperti Najib yang memecat Tan Sri Muhyiddin dan Datuk Seri Shafie Apdal kerana Tan Sri Muhyiddin dan Datuk Seri Shafie Apdal tak mau ikut telunjuknya menyelewengkan harga negara?

    Di zaman Tun Dr. Mahathir dulu, Musa Hitam letak jawatan sendiri dari jawatan Timbalan Perdana Menteri kerana dia tak puas hati Tengku Razaliegh masih dilantik jadi menteri oleh Tun Dr. Mahathir, tak ada pun Tun Dr. Mahathir memecat Musa Hitam.

    Kemudian Tun Ghafar Baba (Allahyarham) pula tarik diri dari pertandingan dan meletak jawatan sebagai Timbalan Perdan Menteri kerana permainan licik Anwar yang menggunakan kedudukannya sebagai Menteri Kewangan untuk dapatkan sokongan di peringkat bahagian-bahagian. Malahan Tan Sri Mohamed Rahmat (Allahyarham) sendiri pernah dimarahan oleh Anwar kerana beliau dituduh memberi tahu kepada Tun Dr. Mahathir menengai rancangan Anwar nak bertanding lawan Tun Ghafar itu.

    Lepas tu Anwar dipecat dari jawatan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO kerana masalah jenayah kelakuan tak senonoh dan rasuah.

    Di manakah Tun Dr. Mahathir dikatakan sebagai rejim itu?

    Sebenarnya Najib itu adalah diktator rejim Najib yang menindas sesiapa sahaja yang tak mahu menyokong skandal jenayahnya, malahan pecacainya digunakan untuk menyeret sesiapa sahaja yang mengkritik Najib sebagai pihak yang dituduh berkonspirasi nak mengancam demokrasi serta nak menjatuhkan kerajaan.

    Sudah-sudahlah nak membohong wahai Semangat Dato’ Haron, kau tu dah jadi semangat hantu penanggal dan semangat hantu polong sahajalah.

    Sedarlah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:13 PM
    Permalink

    Tak payah nak putar belit lagi Semangat Dato’ Haron, isunya sekarang ini adalah skandal jenayah Najib, Najib yang buat kegiatan jenayah, tapi Tan Sri Muhyiddin pula yang dipecat.

    Memang gila semua ini, dan yang dah jadi isim termasuklah Semangat Dato’ Haron yang dah diresapi semangat hantu penanggal dan hantu polong merapu yang bukan-bukan tak tentu hala.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:13 PM
    Permalink

    Kalau dihimpunkan 6 perdana menteri semestinya semua perdana menteri di sisi Najib untuk menentang Mamak Kutty seorang.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:15 PM
    Permalink

    #OpsLalang
    #Diktator

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:17 PM
    Permalink

    Saudara Abu Bakar July 30th, 2015 at 2:04 PM…bolayan je Semangat Dato’ Haron dan species2 melayu terover tu…lama2 senyap la depa. Kadang2 rasa mcm melayan budak2 nakal je geng2 tak reti bahasa mcm nie..kalau jumpa ayat2 mcm “mamak kutty”…”penggilap telor”…”pencacai”…”macai”….biarlah berjela2 hujah mengarut diorang saudara jawab je “bolayan”. Lagi pun mykmu nie popular disebabkan oleh puak2 nie jugak…byk menabur fitnah2…bias kt boss2 UMNO yg bayar $$$ kt diorang…periuk nasi la katakan…pastu depa berharap makin ramai yg dtg melawat utk memecahkan lagi org2 melayu dgn meracuni pemikiran dgn artikel2 yg melencong drp persoalan2 asal.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:18 PM
    Permalink

    jgn layan semangat dato haron ni..otak cetek..pekiran kontot..paras2 hingusan banjingan

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:19 PM
    Permalink

    #IkhlasMenyokongNajib

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:20 PM
    Permalink

    Ok, terima kasih atas nasihat, wahai En. Rosman dan En. Tun, maaflah, saya naik geram dengan kenyataan bodoh Semangat Dato’ Haron tu.

    Saya menghargai nasihat anda berdua, patutnya saya fokus untuk mendapatkan kebenaran dan keadilan. Terima kasih kerana menyedarkan saya.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:22 PM
    Permalink

    Mykmu dituduh sbg paid bloggers Najib namun berjiwa lebih besar dari Portal pembangkang dan Mamak Kutty membenarkan semua komen disiar tanpa sebarang sekatan. #SyabasMyKMU.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:28 PM
    Permalink

    Sekarang ni tak pasal-pasal skandal jenayah Najib yang merupakan isu peribadi Najib dah digunakan oleh pembangkang untuk memburukkan imej UMNO dan imej Barisan Nasional.

    Puncanya adalah Najib menyeret skandal jenayah yang merupakan masalah peribadinya menjadi masalah UMNO dan kemudian merebak diseret menjadi masalah kepada Barisan Nasional pula.

    Najib sanggup gunakan parti untuk lindungi salah lakunya itu, akhirnya parti juga yang dimaki orang walaupun parti tak salah apa-apa pun, sedangkan yang salah adalah Najib dan kuncu-kuncunya sahaja.

    Patutnya MYKMU.net ni perlu keluarkan isu skandal jenayah Najib ini dari menjadi masalah kepada UMNO dan Barisan Nasional, bukannya menyeret lagi banyak skandal jenayah Najib untuk ditutup dengan menggunakan UMNO dan Barisan Nasional pula.

    Fikirlah, parti adalah jauh lebih penting. Najib buat hal, dia tanggunglah, takkan nak heret parti turut lingkup kerana Najin pun nak melingkup?

    Guna akal dan guna otak bila berfikir, jangan tuduh orang yang kritik Najib tu anti UMNO, kerana lihat kritikan mereka, mereka kritik sebab tak mau UMNO jadi mangsa kerana skandal Najib, mereka tak mau Najib berak di tengah jalan, tapi UMNO pula yang dimaki dan dituduh macam-macam.

    Sedarlah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:30 PM
    Permalink

    #SedarlahMamakKuttyPuncaMasalahSebenar

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:38 PM
    Permalink

    Saya akan mempertahankan Najib sehingga ke detik2 data internet terakhir.
    #YakiniNajib

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:38 PM
    Permalink

    Abu Bakar Curi duit , emak fikir gaji hari , ia jalan kuala lumpur , makan nasi orang putih…………..aku kecik kecik dulu selalu nyanyi lagu ni……………nampaknya kita dah ada pengganti mek esah dan moooooo……………..

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:41 PM
    Permalink

    Ayat yg di gunakan anwar betul tak abu bakar bersikip zalim sebab memecat Tan Sri Muhyiddin, dulu pun ayat sama di ucapkan macai pkr itu pada zaman tun m pecat anwar tun m bersikap zalim, tak payah guna ayat sama dah menyapah aku tengok itu.
    pesan Pada kamarudin yg kahwin artis itu umno tak lakukan bil out lagi pada kamuarudin itu ada faham tak, pergi mengangdu pada cet det itu najib bersikip zalim pada Tan Sri Muhyiddin,

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:42 PM
    Permalink

    Tak tahulah lepas ni siapa lagi yang akan kena tuduh sebab tak mau bersekongkol dengan Najib.

    Sebelum ini seorang mat despatch yang menghantar surat 1MDB pun dah ditahan polis.

    Tapi yang peliknya tu, Najib sebagai suspek utama, dalam berbagai kes, tak pula ditahan dan disoal siasat, tak pasal-pasal ahli keluarga mat despatch tu kena cari RM 10,000.00 untuk bayar jaminan dan RM 40,000.00 secara jaminan lisan oleh dua penjamin.

    Rakyat Malaysia cerdik nak menilai, Najib dan kuncu-kuncunya tak payah nak auta lebih sangatlah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:45 PM
    Permalink

    kikokikokiko.. abu bakar

    Nak puja Tun M pujalah. Nak sembah pun tak apa. Ramai yg lebih kenal syaitan 22 tahun dan tahu kisah beliau. Takat tu sahaja yg aku nak kata.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:45 PM
    Permalink

    Orang bodoh tak tahu nak beza macam System Baru ni kalau ikut malas aku nak layan, tapi kerana dia bodo tak tau, ni aku bagi tau ke dia.

    Anwar dulu dipecat kerana dia ada skandal jenayah, jenayah kelakuan tak senonoh dan rasuah.

    Tapi Tan Sri Muhyiddin dipecat tanpa ada apa-apa skandal jenayah, sebenarnya yang ada skandal jenayah sekarang ini adalah Najib, tapi pasal apa pula Najib masih tak ditangkap sedangkan dia adalah suspek jenayah, tetapi tak pasal-pasal Tan Sri Muhyiddin pula dipecat tanpa ada sebab yang munasabah pun.

    Sedarlah semua.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:47 PM
    Permalink

    Pecat mahyuddin zalim, Mahyuddin serang dan rosakkan imej kerajaan tak zalim. Mana punya belajar abu bakar ni. KItab WSJ dan The Edge kah. Saya tak gamak nak hina keturunan Tun M tapi melihat tingkah laku penyembah beliau maka majoriti ahli umno kelak akan humban beliau dari lipatan sejarah. Kalau mahyuddin nak juga bersama maka tunggu sahaja. Bukan cakap sombong sbb Tun M ada lah guru segala kecurangan dalam parti.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:48 PM
    Permalink

    Omega, kalau Tun Dr. Mahathir tu syaitan, tak adalah negara kita maju macam sekarang ni, kebanyakkan kemajuan di Malaysia sekarang ini adalah jasa Tun Dr. Mahathir.

    Zaman Tun Dr. Mahathir penuh dengan kemajuan, rakyat hidup selesa, pembangunan negara rancak, rakyat mendapat manfaat dalam program pembangunan kerajaan.

    Tapi Najib pula, 1MDB menyebabkan rakyat kena tanggung GST, malahan dengan pelaksanaan GST sekarang ini, budak kecik pergi ke pasaraya beli coklat pun kena bayar cukai , malahan pemintak sedekah beli sardin pun kena bayar cukai iaitu GST.

    Kau tu bodoh, kau bodo kerana mentaliti CASH IS KING, Najib campak dua tiga ringgit ke muka kau pun berkerumun kau jadi pecacai Najib sampai sanggup merendahkan maruah sendiri dengan komen bodo sebegitu.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:51 PM
    Permalink

    kami ahli ahli biasa umno cawangan kg melayu majide bhg johor bahru serta caw kg pok bhg gelang patah
    kami bangsa johor mengistiharkan telah hilang keyakinan kepada presiden parti umno
    kami mahu PM baru, bukan AG baru bukan MENTERI MENTERI baru
    #NajibLetakJawatan

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:52 PM
    Permalink

    Omega, bila masa Tan Sri Muhyiddin serang dan rosakkan kerajaan? Setahu saya yang rosakkan kerajaan adalah Najib, dia yang heret masalah skandal jenayah yang merupakan masalah peribdinya menjadi masalah UMNO, dia gunakan UMNO untuk menyelindungkan skandal jenayahnya itu, Najib yang merosakkan parti.

    Malahan Najib juga yang melingkupkan kerajaan, tak pasal kerajaan rugi berpuluh bilion ringgit dalam isu tanah di TRX dan di Bandar Malaysia, harga tanah di dua lokasi tersebut sepatutnya lebih kurang RM 33 bilion, tapi 1MDB hanya beli dengan harga RM 630 juta sahaja. Bayangkan tanah yang harga lebih kurang RM 3,000.00 sekaki persegi melibatkan keluasan 70 ekar dan 500 ekar yang harga sebenarnya lebih kurang RM 33 bilion, tapi dijual dengan harga RM 630 juta sahaja, betapa banyak kerajaan rugi dan rakyat pun rugi peruntukkan pembangunan.

    Sedarlah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:55 PM
    Permalink

    CASH IS KING!!! Itu sbbnya Mamak Kutty mampu berkuasa selama 22 tahun disokong oleh kroni2 bukan Melayu yg dibillionkannya. Segala kemelut negara skrg ini berpunca dari Mamak Kutty yg dibantu kroni2nya demi membolehkan rejimnya kembali berkuasa spt dahulu. Dgn bantuan kroni2nya segala jentera propaganda yg Maha hebat digerakkan utk mengelirukan rakyat dan seterusnya menjatuhkan Najib dan PM baru dilantik sebagai proksi sahaja kepada mereka.

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:57 PM
    Permalink

    abu .,
    sebenarnye omega, semangat dato haron,sistem baru,adamyusof dh x de point.tu nk korek2 sipi je.ni klu jwtn blh joint ahmad maslan.x nk gst masak sendiri .

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:57 PM
    Permalink

    abu .,
    sebenarnye omega, semangat dato haron,sistem baru,adamyusof dh x de point.tu nk korek2 sipi je.ni klu ada jwtn blh joint ahmad maslan.x nk gst masak sendiri .

    Reply
  • July 30, 2015 at 2:58 PM
    Permalink

    #YakiniNajibWalauDiWaktuSukar

    Reply
  • July 30, 2015 at 3:11 PM
    Permalink

    Semangat Dato’ Haron, patutnya kau tulis Yakini Najib, Walaupun Kena Tipu.

    Kalau dah bodo tu payah nak faham walaupun diterangkan berkali-kali.

    Sedarlah.

    Reply
  • July 30, 2015 at 3:38 PM
    Permalink

    #sedarlah

    Reply
  • July 30, 2015 at 3:43 PM
    Permalink

    Kebenaran perlu ditegakkan walaupun ianya akan mmengorbankan ahli keluarga sendiri demi agama bangsa dn negara. Kita semua akan dipertsnggungjawabkan di padang masyar nanti. Yg Hak tetap mengatasi yg Bathil. Jgn kita gadaikan prinsip demi sifat assobhiyah hingga menutup mata hati dari mencari kebenaran.

    Reply
  • July 30, 2015 at 3:47 PM
    Permalink

    #SedarlahMamakKuttyPuncaMasalahSebenar.

    Reply
  • July 30, 2015 at 3:49 PM
    Permalink

    the logic is under your , your two ball. ha. ha ha ha ha….

    Reply
  • July 30, 2015 at 4:18 PM
    Permalink

    we c whether najib have the balls to fire tmy as timb presiden bn n umno.and btw i hope najib has the balls too to explain himself about the .2 6b.

    Reply
  • July 30, 2015 at 4:19 PM
    Permalink

    Rejim kroni tun m dan rejim kronima anwar patut jawab kenapa dasar DEB 30% ekonomi melayu gagal, mari kita beramai2 tolak rejim kroni tun m dan kronima anwar itu

    Kata tidak pada rejim kroni dan kronima itu

    Reply
  • July 30, 2015 at 4:26 PM
    Permalink

    Sudah namanya Penyokong Tegar dah tentu semua teguran dan apa yang nyata tidak nampak.
    Mulalah tuding jari semua orang salah kecuali Najib dan semua hulubalangnya.
    Najib hanya mampu mempengaruhi sebilangan kecil penduduk Malaysia untuk mempercayainya. Dan seharusnya sedar bahawa sebilangan besar penduduk Malaysia tidak lagi mempercayainya, kerana itu tidak boleh dibeli oleh wang ringgit. Jangan Najib dan penyokongnya lupa, manusia mempunyai akal dan matahati sendiri untuk menilai.

    Reply
  • July 30, 2015 at 4:34 PM
    Permalink

    aku ucap taniah pada tun m cuba pecah unmo buat kali tiga , apa tunggu macai2 kroni tun m dan kronima anwar undi pembankang itu supaya umno senang musnahkan, dan senang sikit tun m di tangkap itu inginkan, kronima anwar akan tangkap kroni tun m itu,
    ada siapa nak jawab itu

    Reply
  • July 30, 2015 at 4:40 PM
    Permalink

    Maaf terlebih dahulu apa yg saya baca dari segi perkataan dan ayat mereka ini manusia yg tak tahu menghormati orang, biadap, serupa tak ada pendidikan agama. Saya pelik ini kah yang di katakan rakyat malaysia ( orang timor berbudi bahasa ) alangkah malang nya malaysia mempunyai cerdik pandai dalam mykmu bercakap spt orang bodoh dan tak beriman. Maaf ya kalau saya silap.

    Reply
  • July 30, 2015 at 4:44 PM
    Permalink

    najib sendiri yg cr masaalah.tubuhkn 1mdb tanpa melalui kabinet.lps tu suruh semua kowtow dgn dia semua ok.umno pun diseret sama..jgn salahkn org lain.siasatan PAC, TASKFORCE ape cite.bye bye najib.klu najib ade telur, pecat tmy sbg timb presiden umno plak..

    Reply
  • July 30, 2015 at 5:42 PM
    Permalink

    MAMAK KUTTY DATO’ HARON SAJA YANG SOKONG NAJIB PUIIIIIIIIIIIIII

    Reply
  • July 30, 2015 at 5:44 PM
    Permalink

    MAMAK KUTTY DATO’ HARON SAJA YANG SOKONG NAJIB

    Reply
  • July 30, 2015 at 5:50 PM
    Permalink

    Pemimpin UMNO semua sama jer.
    Dari peringkat cawangan,bahagian,negeri dan nasional.

    Projek,kroni,duit ….dpt ksempatan pompuan…
    Ketuanan Melayu.
    Rakyat didahulukn.
    …mana ada….sembang kuat….
    Sebenar nya UMNO ni dah x relevan.

    Bg kat parti lain pulak….
    Aku dngar DAP pun dah ramai orng Melayu joint….
    So mereka dah bolih jd PM Malaysia….

    Reply
  • July 30, 2015 at 6:27 PM
    Permalink

    Mamak Kutty sentiasa ada masalah dgn semua Perdana Menteri lain kecuali dirinya sendiri. Beliau adalah punca segala kemelut yg berlaku dan membina persepsi buruk pada setiap PM dgn bantuan jentera propagandanya yg Maha hebat dibantu kroni2 bekas rejimnya yg pernah berkuasa dulu. Masih ingat bagaimana jentera propagandanya memusnahkan imej Raja2 Melayu ketika krisis perlembagaan. Beliau adalah pakar persepsi dan propaganda.

    Suatu masa nanti akan terdedah jua wajah sebenar Mantan Mamanda Mamak Kutty yg mengaburi mata rakyat Malaysia selama ini. UMNO dan org Melayu tidak penting padanya, yg penting adalah dirinya sendiri. Itulah sbbnya dia keluar masuk UMNO banyak kali. Namun orang Melayu juga yg bodoh diperalatkan olehnya dari era Malay Dilemma. Memang Melayu mudah dipecah dan diperintahkan oleh seorang Mamak Kutty.

    Reply
  • July 30, 2015 at 6:41 PM
    Permalink

    Bagus melayu berpecah mudahlah kami merampas kuasa dan merealisasikan Malaysian Malaysia. Ha Ha Ha ?

    Reply
  • July 30, 2015 at 7:13 PM
    Permalink

    July 30th, 2015 at 1:54 PM abu bakar wrote:

    “Tu dia, siapa sahaja yang pertikaikan pasal 1MDB, yang pertikaikan integriti Najib yang mengganggu siasatan kes penyelewengan dia dalam 1MDB itu akan dianggap berkonspirasi nak menjatuhkan Najib, saya tak tahulah nak dikatakan apa lagi dengan orang yang macam ini, dia tak gunakan akal dan otaknya untuk fikri, kerana pemikirannya adalah CASH IS KING!

    Lepas ni mak cik jual nasi lemak dan mak cik jual goreng pisang berbincang pasal isu 1MDB pun akan dituduh sebagai pihak yang berkonspirasi untuk menjatuhkan Najib, tu dia, balaci Najib dan mula berfikiran bodoh sampai tak tahu berfikir dengan waras.”

    KOMEN:

    Idea bodoh dalam kedua-dua perenggan di atas dibawa oleh abu bakar sendiri…bukan orang lain.

    Reply
  • July 30, 2015 at 9:29 PM
    Permalink

    Hebat lah Mykmu ni dok bagi Tok Abu Spam kat blog ni. Eden doh muak dok baco komen Tok Abu dok ulang2 spekulasi tak abih2. Eden terpaksa skip nak baco komen Tok Abu. Abih kan boraih den baco. Gilo aponamo .Cam Meroyan. Poi berubat lo.

    Reply
  • July 30, 2015 at 9:36 PM
    Permalink

    July 30th, 2015 at 1:54 PM abu bakar wrote:

    “Tu dia, siapa sahaja yang pertikaikan pasal 1MDB, yang pertikaikan integriti Najib yang mengganggu siasatan kes penyelewengan dia dalam 1MDB itu akan dianggap berkonspirasi nak menjatuhkan Najib, saya tak tahulah nak dikatakan apa lagi dengan orang yang macam ini, dia tak gunakan akal dan otaknya untuk fikri, kerana pemikirannya adalah CASH IS KING!

    Lepas ni mak cik jual nasi lemak dan mak cik jual goreng pisang berbincang pasal isu 1MDB pun akan dituduh sebagai pihak yang berkonspirasi untuk menjatuhkan Najib, tu dia, balaci Najib dan mula berfikiran bodoh sampai tak tahu berfikir dengan waras.”

    KOMEN:

    Andaian buruk dicipta sendiri, kemudian bayangkan pihak lain yang tidak disukai yang melakukannya. Kemudian tuduh pihak berkenaan membuat perkara buruk berkenaan.

    Wahai abu bakar, you are implanting false belief into your own head. You are implanting DELUSION into your own MIND, and others too…

    Reply
  • July 31, 2015 at 1:21 AM
    Permalink

    Abu Bakar…lu tak usah layan mangkok2 pengampu Najib ni!…diaorang sudah lari tajuk…tak pasal2 babit Tun M apa hal?…memang diaorang pemikul tegar tong taik lambang UMNO…lu fokus kat Najib!…kalau lu layan 1 orang bodoh sebenarnya ada 2 orang bodoh kat situ!

    Reply
  • July 31, 2015 at 5:55 AM
    Permalink

    Meriam Buluh July 30th, 2015 at 9:36 PM…apa yg ko merepek nie? It was Najib who started implanting DELUSION into UMNO loyalist by embracing CASH IS KING rather than believing true struggle of UMNO in the first place.

    Reply
  • July 31, 2015 at 6:49 AM
    Permalink

    Kenapa tak dakwa seluruh rakyat Malangsial konspirasi nak jatuhkan Najib kecuali Bongok2 MyKMU dgn menteri2 jilat ja.

    Reply
  • July 31, 2015 at 7:02 PM
    Permalink

    Bangunlah dari tidur, mykmu. Be real, najib is a goner / write off. Ahli2 umno yg sedia ada pun dah tak menyokong umno sebab najib. Bukan main lagi ckp pasal kepentingan parti tapi did not walk the talk. Undurlah najib. Dengarlah suara rakyat the masses. Atau BN akan kalah di PRU 14.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.